tiistai 28. helmikuuta 2012

Holy guacamole

Haikeana, mutta kotiin paluusta kuitenkin iloiten, palasimme eilen talvilomamatkaltamme Kaliforniasta. Loma oli todella antoisa ja tuntuu, että ehdimme nähdä ja kokea valtavasti kymmenen lomapäivän aikana. Elämyksiä ja postauksen aiheita kertyi ihan ähkyksi asti ja koetan parhaillaan sulatella kaikkea kokemaani mielessäni.

Vietimme aikaa Los Angelesissa, San Diegossa, Anaheimissa ja Atascaderossa. Atascadero on pieni, Orimattilan kokoinen kaunpunki, joka sijaitsee noin 3 tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista pohjoiseen. Saimme vierailla siellä ystäviemme Steven ja Denisen luona. Ystävämme ovat sekä intoihimoisia viininharrastajia, että kulinaristeja. Ei siis ollenkaan huonot lähtökohdat vierailulle.


Atascadero on rakentunut kauniisti vuorien lomaan ja sitä ympäröivät laajat viinialueet. Viinin- ja oliivinviljely olivat näkyvästi esillä myös kaupungin palveluissa. Yksi viehättävimmistä paikoista oli tämä Vino+Therapy Studio, jossa kasvohoidon lomassa voi nauttia wine tastingin. Kätevää sanoisin!

Steve ja Denise valmistivat meille upean texmex -illallisen paikallisista luomuraaka-aineista. Steve kertoikin, että Kalifornia on Kiinan lisäksi ainoa maantieteellinen alue maailmassa, joka pärjäisi omilla raaka-ainevarannoillaan. Kalifornian runsas maanviljely ja öljyntuotanto takaisivat tämän. Lähellä tuotettuja ja auringossa loppuun asti kypsyneitä elintarvikkeita ja omaan maan viiniä, mitäs sitä ihminen muuta kaipaisikaan.


Fajitaksia häränfileen, rapujen ja mahi mahin kanssa

Steve uskoi minulle monta hyvää keittiösalaisuuttaan ja yksi minkä haluan jakaa kanssanne on todella herkullisen guacamolen resepti. Lupaan, ettet koske enää purkitettuun tätä maistettuasi.

Steve's guacamole

6 kypsää avokadoa
1 Lime
2 tomaattia
1/2 salaattisipulia (tai muuta mietoa, kuten jättisipulia)
reilusti hienonnettua korianteria
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl jauhettua cayennepippuria
pari tippaa Tabascoa

Koverra avokadon hedelmäliha pois kuoresta ja kuutio se. Purista avokadojen päälle limen mehu ja sekoita. Kuutio tomaatit ja salaattisipuli pieniksi kuutioksi ja lisää avokadojen joukkoon. Lisää korianteri ja mausteet. Saat tabascon avulla säädeltyä kastikkeen tulisuutta. Hienonna raaka-aineet karkeaksi soseeksi haarukan avulla.

Jos hyviä avokadoja ei ole tarpeeksi saatavilla voi osan niistä korvata ranskankermalla. Voit myös lisätä kastikkeeseen halutessasi suolaa ja mustapippuria.


Tulen kaipaamaan näitä isoja korianteripuskia

Mahi mahi matkalla grilliin

Steven salaiset aseet


Upea isäntämme Steve
 ja ihana Denise
 

 
Ginna Ru, kuopukseni uusi paras kaveri
   
Steve and Denise, thank you so much for inviting us to your home. The dinner was absolutely delicious, local wines superb and the margaritas... huh, soooo good. We love you and are hoping that there will be a payback time soon!

1 kommentti:

  1. Tulee ihan nälkä kun katselee näitä! Milloin mennään uudestaan? T:R

    VastaaPoista