lauantai 4. elokuuta 2012

Piknikillä Rööperinrannassa


Tapasin eilen lounaalla upean teho duon, Kirsimarin ja Tean. Olin saanut kutsun heidän toimistolleen Rööperinrantaan, entiselle Wärtsilän telakka-alueelle. Sää näytti hyvältä terassiruokailua ajatellen ja päätin viedä kesäisen lounassalaatin mukanani.


Söimme broileri-melonisalaattia ja marinoitua fetajuustoa. Perjantainen salaattilounas kahden energisen ystävän seurassa vaati kuohuviiniä rinnalleen. Kuohuviiniksi valikoitui italialainen Jeio Brut Prosecco. Viiniä luonnehditaan erittäin kuivaksi, mutta siinä on kuitenkin vähän jäännössokeria. Tämän ansiosta se sopi erinomaisesti hedelmäiselle salaatille sekä kesäiseen piknik-tunnelmaan.







Kirsimarin yritys, Design+ / Added Value Design toimii hyvin vahvoin eettisin ja kestävän kehityksen periaattein. Hänen kädenjälkensä näkyy ja on palkittu monessa yhteydessä, mm. naispappien uusimmassa työasumallistossa.



Yksi uusimmista hankkeista on yhteistyö italialaisen C.L.A.S.S (Creativity Lifestyle and Sustainable Synergy) -yrityksen kanssa. C.L.A.S.S tuottaa kestävänkehityksen näkökulmasta tuottetuja tekstiilejä ja kuituja tekstiiliteollisuuden käyttöön. Pääsin ihailemaan Tean suunnittelemia ilta- ja cocktailpukuja, joiden materiaaleina oli käytetty mm. maito- ja rapukuituja. Upeita luomuksia mielenkiintoisesta, eettisesti- ja ekologisesti fiksusta näkökulmasta valmistetuista tekstiileistä. Wau!

www.designplus.fi






Kana-melonisalaatti

400g broilerin rintafileetä

Marinadi
kahden limen kuori raastettuna
yhden limen mehu
0,5dl japanilaista soijakastiketta
1dl rypsiöljyä
rouhittua mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja jätä rintafileet marinoitumaan yön yli, tai vähintään 6 tunniksi.

Paista rintafileet kypsiksi, mausta hyvällä merisuolalla ja mustapippurilla. Leikkaa jäähtyneet fileet suupalan kokoisiksi suikaleiksi.

Vaahterasiirappi glaseeratut saksanpähkinät
kourallinen saksanpähkinöitä
reilu loraus vaahterasiirappia

Paahda pähkinöitä kuumalla paistinpannulla. Varo etteivät pääse palamaan. Kaada lopuksi vaahterasiirappi pannulle, ota pannu pois lämmöltä ja sekoita siirappi tasaisesti kaikille pähkinöille.  Anna jäähtyä

Salaatinkastike
puolikkaan sitruunan puristettu mehu (voit käyttää myös marinadista jäänyttä limen mehua)
1 pieni valkosipuli raastettuna
1rkl dijonsinappia
2 tl vaahterasiirappia
3rkl punaviinietikkaa
4rkl hyvää oliiviöljyä
hyvää merisuolaa
mustapipuria

Sekoita ainekset keskenään sekaisin ja tarkista maku. Lisää vaahterasiirappia, jos etikan happo tuntuu kurkussa. Anna kastikkeen makujen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Leikkaa salaatteja, yrttejä kasviksia ja erilaisia meloneja suurehkoiksi paloiksi. Kasaa salaatti isolle vadille joko kerroksittain, tai sektoreittain. Asettele broilerisiivut  ja pähkinät salaatin päälle ja pirskottele kastiketta päälle


Marinoitu fetajuusto


150g fetajuustoa (luomu) kokonaisena palana (ei pieniä kuutioita)
1dl hyvää oliiviöljyä
pieni kourallinen tuoreita yrttejä, kuten oreganoa, minttua ja basilikaa
ripaus hyvää merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valuta fetajuusto pakkauksen nesteestä ja asettele kulhon pohjalle. Kaada päälle oliiviöljy ja pieneksi leikatut yrtit. Ripsauta päälle varovaisesti merisuolaa ja pippuria. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.


Kiitos Godmama Kirsimari ja Superwoman Tea inspiroivasta tapaamisesta. Ajelin kotia kohti suu leveässä hymyssä ja ajattelin, että hommathan on oikeastaan ihan hyvässä järjestyksessä! 

Hyvää ja aurinkoista kesäviikonloppua kaikille lukijoilleni. Huomenna sunnuntaina on muuten myös loistava päivä piknikille!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti