tiistai 21. elokuuta 2012

Säveliä syksyn sisustukseen

Kävin viime viikolla Tukholmassa Formex-messuilla. Formex sisustus- ja lahjatavaramessut järjestetään kahdesti vuodessa ja elokuussa pidettävillä esitellään syksyn ja talven trendejä ja uutuuksia. 

Sisääntuloaulaan oli pystytetty Helsinki World Design Capital 2012 vuoden kunniaksi Moi Moi Helsinki -niminen lounge. Siellä oli esillä suomalaisia design-klassikoita sekä uusien suunnittelijalupauksien töitä. Marimekon kankailla päällystetyt istuinkuutiot oli varusteltu "Ole hyvä ja istu" -kylteillä. Paikalla oli myös bandi, joka lauloi suomalaisia iskelmäaarteita. En tullut kirjoittaneeksi bandin nimeä ylös, mutta muistelisin että se oli osuvasti Kekkonen. Hyvä Suomi!Mielestäni trendeissä oli näkyvillä vain hienovaraisia muutoksia viime syksyiseen messuun verrattuna. Maalaisromanttisuus ja vintage-henki olivat vieläkin esillä, mutta eivät enää niin isossa roolissa. Luonnonmateriaaleja näkyi entistä enemmän ja esimerkiksi nahkaiset tyynyt ja matot nousivat selvästi esille. Tekstiileissä näkyi muutenkin paljon luonnonkuituja, kuten villaa ja pellavaa.

Himlan syksyn värit tulivat upeasti esille paksuissa pellavatekstiileissä.
Jos varastossasi seisoo vanha rautasänky, nyt on oikea aika kaivaa se esille. Sänky somistetaan runsaalla määrällä eri värisiä tyynyjä ja huopia. Viereen sijoitetaan pieni pöytä teemukia ja kirjaa varten ja syysiltojen käpertymisnurkkaus on valmis!

Liinavaatteet ovat nyt yksivärisiä. Esillä oli runsaasti harmaan eri sävyjä, valkoista ja nudea. Ohut ja valmiiksi ryppyinen, ns. pesty pellava näytti olevan suosittu materiaali lakanoissa. Ihana materiaali, joka hengittää hyvin, eikä tarvitse mankelointia pesun ja kuivauksen jälkeen.
Paisley-kuvio on minun kestosuosikkini ja se on vahvasti esillä myös tulevana syksynä ja talvena

Maalaisromanttisuuden toinen ääripää, musta-valkoinen minimalismi, on myös hieman hiipumassa. Vähäeleisyyttä saa nyt värittää ja rehevöittää hienovaraisilla sävyillä ja pehmeillä materiaaleilla. Sisustuksessa voi huoletta rönsyillä. Erilaisia etnisiä vivahteita on tulossa paljon, tosin pohjoismaisen vähäeleiseen makuun sovitettuna.

 Koristetyynyt olivat nyt todellakin koristeltuja!

Bloomingvillen värikkäitä tilkkutäkkejä ja ihania peace-tyynyjä.

Bloomingvillen keittiöaarteita syksyn sävyissä.


Rie Elise Larsenin iloa ja energiaa pursuavia värejä sekä helyyttävää grafiikkaa lastenhuoneeseen.
Mustavalkoista väripalettia voi lämmittää vaikkapa lämpöisellä keltaisella
Luomu- ja eettisesti tuotettu puuvilla sekä bambukuidut tekevät kovaa vauhtia tuloaan.

Oih, mitä kaikkia ihanuuksia syksy ja talvi tuovatkaan tulessaan. Oletko sinä jo laittanut kotiisi syksyn sävyjä? Entä oletko jo sytyttänyt ensimmäiset kynttilät?

Lähdenkin tästä samantien kaivelemaan kynttilävarastoa ja putsaamaan pölyt pois tuikkulyhdyistä. Aurinkoista elokuun viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia messuilta, noissa ihan silmä lepää! Itse olen melko laiska muuttelemaan sisustusta vuodenaikojen mukaan, mutta kuvia katselee mielellään ja kuvittelee miltä joku uusi juttu näyttäisi omassa kodissa. Kynttilät täytyykin kaivaa esiin, niitä tulee poltettua paljon syksyllä ja talvella, nyt ainakin tämän päivän sadesäähän ne sopisi mainiosti!

    VastaaPoista
  2. Hei Niinuska! Kiitos kehuista ja kommentista! :) Viikonlopuksi taisivat onneksi lupailla aurinkoisia päiviä. Illat alkavat kuitenkin olla jo sopivan hämyisiä kynttilöiden avulla tunnelmointiin. Se juuri tekeekin elokuusta niin hienon. Kesäisen lämpimiä päiviä, mutta pimeitä ja tunnelmallisia iltoja!

    VastaaPoista