Ryhdyin tuumasta toimeen hyvissä ajoin aamupäivällä. Potkia oli yhteensä kahdeksan kappaletta ja otettuani ne jääkaapista huoneenlämpöön, aloin pohtia niiden kypsennysastiaa. Olin jo taipumassa kahden padan taktiikkaan, kun siippani rohkaisi kokeilemaan kasvisten ja potkien taginepataan sovittamista. Aikamoista millimetrityötähän tuo vaati, mutta onnistui!
Potkat kypsyivät kasvisten, juuresten ja portviiniliemen kyljessä neljän tunnin ajan. Ne olivat maukkaita ja liha irtosi nätisti luusta. Suosittelen kuitenkin kypsentämään potkat vielä pidempään jos vain mahdollista. Niin ja onhan niissä tuoreissa potkissa näitä pakastettuja rehevämpi maku.
Rosmariinilla maustetut lampaanpotkat
4 karitsanpotkaa
tilkka rypsiöljyä ja pieni nokare voita
hyvää merisuolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia
2-3 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 keskikokoinen palsternakka
1 banaanisalottisipuli (tavallinen salotti- tai keltasipulinkin käy)
1 valkosipulinkynsi
1,5cm pätkä inkivääriä
2dl portviiniä
2dl lihalientä
1rkl soijakastiketta
1rkl hunajaa
Lado potkat ja kasvikset uunivuokaan tai -pataan. Lämmitä lihaliemi kattilassa ja kaadaa portviini, soija ja hunaja sekaan. Sekoita ainekset keskenään ja kaadaan potkien ja kasvisten päälle. Laita pata uuniin ja annan kypsyä noin 4 tunnin ajan. Tarjoile höyrytetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.
Oijoi, näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Iisa, rehtiä maalaisruokaa parhaimmillaan! :)
PoistaOooh mitä herkkua! Mä olen yrittänyt koko syksyn ja talven katsella lihatiskejä sillä silmällä, josko tuoreita kotimaisia potkia löytyisi, mutta kertaakaan en ole löytänyt, en edes Reinin Lihasta.
VastaaPoistaKiitos Riikka! Minä en ole vähään aikaan edes ennättänyt hallille, mutta pitääkin käydä tsekkaamassa tilanne. Haksahdin näissä edulliseen hintaan, mutta tuoreista maksaa kyllä mieluusti vähän enemmin.
Poistakäytii ostamassa wotkinsilta eilen potkat ja nyt odotellaan lauantaita!
PoistaToivottavasti maistui!!! :)
PoistaPortviinissa hauduttelu kuulostaa herkulliselta! Pitääkin laittaa tuo korvan taakse.. Lampaanliha on mun suosikkeja, mutta portviiniä en ole kokeillut.
VastaaPoistaKiitos Jokihaka kommentista! Minä syön myös mieluusti lammasta ja onneksi lapsetkin alkavat pikkuhiljaa innostua siitä. Portviiniä jäi joulusta (siloin pitää aina saada Stiltonia ja Portiviiniä) ja hyvin toimi mielestäni tässäkin.
VastaaPoista