tiistai 25. helmikuuta 2014

Sertifioidusta luomupuuvillasta

Tein juuri pyyheinventaarin kotona ja huomasin, että valikoima on supistunut entisestään. Perheemme suosikeiksi ovat valikoituneet The Organic Companyn Rice Weave -froteepyyhkeet sekä Wellnes -pyyhesarjan pyyhkeet. Iso tummanharmaa vohvelipyyhe on edelleen kovassa käytössä, mutta nykyisin enemmin sohvalla torkkupeittona ja äidin venyttely-pilatesmattona.
Tuotesarjan pyyhkeissä minua viehättää niiden ekologisuuden lisäksi se, että ne ovat muhkean isokokoisia, korkea laatuisia, niissä on kivoja toiminnallisia jujuja ja ne ovat selkeän kauniita. Tiesittekö muuten, että sertifioitu luomupuuvillatuotanto ottaa kantaa myös eettisiin asioihin tuotannossa? Tässä pieni tietoisku luomupuuvillasta.Luomupuuvillaa kasvatetaan sellaisin menetelmin ja materiaalein, millä on vain vähäistä vaikutusta ympäristöön. Luomupuuvilla kasvatetaan käyttämättä myrkyllisiä ja hitaasti hajoavia torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita. Lisäksi luonnonmukaisesti viljeltäessä ei käytetä geneettisesti muokattuja siemeniä.

The Organic Companyn käyttämä luomupuuvilla kasvatetaan käyttämättä torjunta-aineita, värjätään käyttämättä raskasmetalleja ja hoidetaan ilman haitallisia kemikaaleja. Kaikilla The Organic Companyn tuotteilla on GOTS ja Soil Association –sertifikaatit. 

Global Organic Textile Standard (GOTS) on tunnustettu maailman johtavaksi standardiksi orgaanisista kuiduista valmistetuille tekstiileille. Standardi kattaa tekstiilin koko tuotantoketjun raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi sisältäen sekä sosiaaliset että ympäristömääräykset maatilalta lopulliseen tuotteeseen asti. Soil Association on organisaatio, joka myöntää viljelijöille ja yrityksille luomumerkinnäin käyttäen kriteereinä GOTS-sertifikaattia.


Täältä pääset kurkkamaan koko tuotevalikoiman, klik. Mitäs sanot, onko ekologisuudella tai eettisyydellä merkitystä kylpytekstiileissä? Entä mitä muuta arvostat kylpytekstiilien osalta? Iloista tiistaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Omat pyyhkeet pitäisi uusia ja tässä olisi myös yksi hyvä askel koti ekologisempaa elämää ja valita luomupuuvillaiset pyyhkeet.

    VastaaPoista
  2. Retromoderni, uskon että pitäisit näistä! Luomupuuvillaiset kylpypyyhkeet ovat jo iso askel ekologisempaan suuntaan. Tsemppiä viikkoon!

    VastaaPoista