keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Suklaiset taatelikonvehdit

Esittelin uutta ihastustani, Tohi-luomusuklaahiutaleita suklaa-pähkinäkakku postauksessa aiemmin. Testasin suklaahiutaleita myös taateleiden kuorruttamiseen. Suklaa suli helposti vesihauteessa ja sitä oli helppo työstää kuorrutuksessa.

Nopeatekoiset suklaakonvehdit toimivat hyvinä iltapäiväkahvin herkkupaloina. Taateli-mantelitäyte tekee konvehdista perinteistä täytekonvehtia terveellisemmän ja ravintorikkaamman vaihtoehdon. Jos haluat herkusta vielä terveellisemmän, vaihda suklaa raakasuklaakuorrutukseen. Tohi tummasuklaa tosin on myös ehtaa tavaraa ja siinä käytetty sokeri ruokosokeria.Suklaiset taatelikonvehdit

1pss aurinkokuivattuja kivettömiä luomutaateleita
Kourallinen luomumanteleita
300g Tohi 74% luomusuklaahiutaleita


Avaa taateli ja sujauta manteli sisään. Purista kevyesti taateli kiinni. Laita leivinpaperia valmiiksi leikkuulaudan tai muun levyn päälle. Sulata suklaa vesihauteessa esim. kulhossa kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä. Kierittele taatelit sulassa suklaassa kahden lusikan avulla yksi kerrallaan. Laita kuorrutetut taatelit leivinpaperin päälle ja ripottele suklaahiutaleita niiden päälle. Laita konvehdit jääkaappiin jähmettymään. Herkuttele hyvässä seurassa!


2 kommenttia:

  1. Mikä sattuma! Työkaverini toi juuri eilen Dubaista tuliaisiksi mantelitäytteisiä, suklaalla kuorutettuja taateleita. ;) Olivat kyllä hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska juttu! Minustakin nämä ovat tosi hyviä ja en kyllä pahastuisi Dubain hankintamatkastakaan. :)

      Poista