tiistai 22. huhtikuuta 2014

Naapurin Maalaiskanaa

Vau, mikä pääsiäinen! Aurinkoa ja lämpöä piisasi ja Facebook tulvi ihania tarinoita pitkään haudutetuista lampaanviuluista, rosvopaisteista ja pashaherkuista. Pitkät pyhät saivat ihmiset harrastamaan kokkailua pidemmän kaavan mukaan ja se on hieno juttu. Minun pääsiäismenuni oli tänä vuonna mallia fast and easy going. Tässä yksi nopea ja helppo ateria, joka taipui hienosti kuuden hengen ateriaksi. 

Söimme vanhempieni kanssa Naapurin Maalaiskana -tuoteperheen rintafileitä. Olisin halunnut testata luullisia Supreme versioita, mutta olivat päässet kaupasta loppumaan. Broileri maistui siltä miltä sen kuuluukin maistua, puhtaalta broilerinlihalta. Liha kypsyi nopeasti grillissä ja jäi mukavan rapeaksi.

Valmistin broilerit Sukulan Jyrkin, rapeaa kanapoikaa ja grillattua parsaa a'la Elvis -ohjeen mukaisesti. Jätin lapsia ajatellen osasta rintafileistä sinappi-yrttikuorrutuksen pois. Pehmensin myös hieman sinappikuorrutuksen makua hunajalla. 

Mikä sitten on Naapurin Maalaiskana? Facebooksivuilta löytyy seuraavanlainen esittelyteksti:

Naapurin Maalaiskanan kasvatus perustuu todelliseen lähiruoka-ajatteluun, sillä jokainen vaihe jyvästä markettiin asti on omissa käsissämme. Eläimille annetaan puhdasta, omilla pelloilla viljeltyä, omassa rehustamossa tuotettua 100 % GMO:sta ja muista maailman kommervenkeistä vapaata ruokaa.

Kananpoikamme kasvavat vapaammin ja pidempään, joka vaikuttaa suoraan lihan koostumukseen ja makuun. Vaikka kyse on makuasiasta, niin erilainen kasvatustapa tekee Naapurin Maalaiskanasta väistämättä poikkeuksellista.
Parsojen lisäksi grillasimme leikopapuja. Niiden ohje on perin simppeli: suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja sitruunanmehua pintaan ja kasvikset grillin kautta lautaselle. Lisäksi tarjosimme rapeaa salaattia ja uuniperunoita. 


Tästä se arki taas pöyrähtää kayntiin ja ainakin tänään saadaa vielä nauttia auringon lämmöstä. Puotipuksu hyppää pian autoon ja hurauttaa katsomaan, miltä Viipurinkadun putiikki näyttää tänään. Energistä viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti