maanantai 28. huhtikuuta 2014

Vinkkejä vappubrunssille

Testailin uusia Renée Voltaire voileipäkeksejä muksuille välipalaksi. Maissi-tattarikeksit tuntuivat maistuvan tosi hyvin koko perheelle ja sopisivat kivasti myös vappubrunssille tarjottavaksi. Keksit ovat 100% luomua, ihanan ohuita ja rapeita. Ohuesta olomuodostaan huolimatta keksit kestävät hyvin tahnojen levitystä ja päällisiä.

Tattari on verrattain uusi tulokas leipätuotteissa Suomessa, mutta sitä pitäisi kyllä nostaa enemmin jalustalle. Proteiinirikas viljatatar-kasvin siemen sisältää paljon magneesiumia, kalsiumia, kuitua ja B-vitamiineja. Paljon hyviä ominaisuuksia sekä muksuille, että meille isommillekin tarjottavaksi. Olen käyttänyt tattaria aikaisemmin seuraavissa resepteissä: jouluinen siemenleipa ja havikki banaanikakkuTomaattikeksit

Leikkaa makeita (luomulaatuisia) kirsikkatomaatteja neljään osaan. Sipaise maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia) keksin pintaan. Nosta tuorejuuston päälle keko tomaattilokoja ja ripsauta hyvää puhdasta merisuolaa pintaan. Koristele basilikanlehdillä.


Avokadokeksit

Kuori ja siivuta avokado. Sipaise maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia) keksin pintaan. Nosta tuorejuuston päälle avokadosiivuja. Koristele herneenversoilla.


Omena-vadelmakeksit

Siivuta luomuomena siivuiksi. Sipaise keksin pintaan Renée Voltaire mantelivoita tai pähkinävoita. Ripottele pintaan Renée Voltaire kanelilla ja aprikoosilla maustettua tattarimysliä. Aseta keksin päälle omenalohkoja ja tuoreita vadelmia. Valuta pintaan hieman vaahterasiirappia.

Herkullista vappuviikkoa kaikille!

2 kommenttia: