keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Mamselli Milanderin vanhanajan sisustussuunnittelua

Tutustuin hiljattain Punkaliven esittelytilaisuudessa Milaan, joka esitteli itsensä vanhanajan sisustussuunnittelijaksi. Ammattinimike oli minulle vieras ja mietin tovin, että kehtaako kysyä, mitä se tarkoittaa. Mila päästi minut pälkähästä ja avasi itse samantien lisää omaa ammattiaan.

Mila valmistui 2012 sisutussuunnittelijaksi ja suuntautuminen vanhanajan sisutussuunnittelijaksi kirkastui hänelle jo opintojen aikana. Mila sanoo pitäneensä aina vanhoista esineistä - sellaisista, joilla on tarina ja sielu. Hän myös kertoo, että valloillaan oleva nykysisustus alkoi tuntua vieraalta ja kliiniseltä opintojen aikana.


Mila tekee sisustussuunnittelua alkuperäismallien mukaan eri vuosikymmenien tyylisuuntien mukaisesti. Hän on perehtynyt eri aikakausien tyylisuuntiin, väreihin ja pintamateriaaleihin. 

Omiksi suosikikseen Mila mainitsee 1700-luvun alun barokki- ja rokokoo tyylisuunnat. Myös kertaustyyleistä löytyy hassun hauskoja juttuja, joissa yhdistellään Milan sanoin, tyynen rauhallisesti erilaisia muotoja ja värejä keskenään. Tässä vaiheessa keskustelua huomasin ja tunnustin oman tietämättömyyteni eri aikakausien tyylisuunnista. 

Kysyin Milalta suositusta hyvästä opuksesta eri tyylisuuntien opiskeluun. Hän kertoi, että tiedon hankkiminen on välillä haastavaa, eikä yhtä kattavaa suomennettua kirjaa ole olemassa. Apua on kuitenkin tulossa, kun Mila toimittaa Glorian Antiikille juttusarjan eri aikakausien sisustustyyleistä vuosikymmen kerrallaan, 1800-luvun lopulta 1960-luvulle saakka.

Mila suunnittelee yksityiskoteja ja julkisia tiloja. Mielenkiintoinen projekti oli myös Farmi TV-sarjan lavastaminen. Kokonaisen tilan kalustaminen pienesineitä ja kalusteita myöten oli mittava projekti. Mieleenpainuva on ollut myös vanhan majatalon sisustustyö. 1920-luvulla rakennetun majatalon sisustus palautettiin alkuperäiselle rakennusvuosikymmenelle.Mila piipahti Cilla'sissa ja esitteli ruotsalaisen Handtryckta Tapeter -nimisen yrityksen upeita tapettimalleja. Minä hullaannuihin näihin käsinpainettuihin ja täysin myrkyttömiin tapetteihin. Kuviot ovat ihanan rohkeita ja värisäyvyt voimakkuudestaan huolimatta luonnolisia.

Kiinnostuitko vanhanajan sisustussuunnittelusta? Milan tavoitan tämän linkin alta, klik. Suunnittelimme myös Milan kanssa vanhanajan sisustussuunnittelutapahtumaa Cilla's putiikille tulevaksi syksyksi. Mitäs sanotte, olisiko tällaiselle kiinnostusta?  Iloista keskiviikkoiltaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti