torstai 23. lokakuuta 2014

Kotimaisen työn asialla / Cilla's Myssyt

Talouden epävarmuudesta ja kauppojen alamäestä on mielestäni puhuttu nyt ihan tarpeeksi! Asiat eivät muutu voivottelemalla vaan toimimalla. Cilla'silla päätettiin kääriä hihat ja osallistua elvytystoimiin lisäämällä kotimaisten tuotteiden osuutta valikoimissamme.

Cilla's Made in Finland -tuotevalikoima sai tänään uusia jäseniä, kun Myssyfarmin Myssyt saapuivat putiikille. Lisäämme myssyt myös webshopiin pikinmiten. Valikoimissamme jo aikaisemmin olleita kotimaisia tuotteita ovat mm. Desicon kynttilät, Kotona Design -ilmoitustaulut, AND -sälekorit, Musta5101 -tuotteet, Helsingin Kahvipaahtimon kahvit ja Goodion raakasuklaat.

Ostin viime jouluna pojalleni Myssyfarmin myssyn joululahjaksi. Ihastuin kovasti myssyn malliin ja väritykseen. Luonnollinen luomuvilla tuntuu myös tosi hyvältä päässä ja tykkään kovasti siitä, miten se muotoutuu oman pään muotoihin. Pidän myös tosi paljon Myssyfarmin on myös viehättävä ja nämä myssyihanuudet ovat todella kivoja lahjaideoita. 


Myssyfarmi sijaitsee Varsinais-Suomessa Pöytyän Vistolan kylällä. Rauhansuun sukutila toimii luomutilana ja maanviljelyksen rospuuttokautena siellä syntyy myssyjä. Omistajien eli myssyemännän ja myssyisännän mukaan neulominen ei ole heidän työtään, vaan se on heidän intohimonsa. Isännän ja emännän kudinpuikot loppuvat välillä myssykysynnän kasvaessa kesken ja silloin apuun kutsutaan paikalliset isoäidit, eli myssymummot.

Myssyemäntä heinähommissa

Myssyisäntä traktorin puikoissa
Kaikki myssyt ovat alusta loppuun saakka käsintehtyjä ja 100% suomenlampaan luomuvillaa. Suomenlampaan luomuvilla on kiiltonsa ja pehmeytensä ansiosta ihanan ylellistä, liki merinovillan veroista. Suomenlammas on alkuperäinen suomalainen maatiaisrotu, joka on lähempänä villalammasta kuin useat jalostetut rodut. Villa pestään kerinnän jälkeen käsin, jolloin lanoliini säilyy villassa.

Mitäs sanotte, oletteko valmiita vastaamaan haasteeseemme kotimaisen työn kasvattamiseksi? Voisitko ajatella, että lisäisit tietoisesti kotimaisten tuotteiden osuutta ostoskorissasi? Ruokakaupan hyllyillä kannattaa katsoa esim. Avainlipputunnuksella varustettuja tuotteita. Me lupaamme tehdä parhaamme, että myös meidän valikoimistamme löytyisi mielenkiintoisia kotimaisia vaihtoehtoja.   Pienilläkin teoilla on iso vaikutus!

Puotipuksun myssyselfie :)
Psst. Saimme tänään myös ilouutisia Suomalaisen Työn Liitolta. Kerromme teille tästä vähän myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti