sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Suolat purkissa

Keittiöstäni löytyy paljon erilaisia suolalaatuja, mutta pääsääntöisesti käytän ranskalaista Guéranden -alueen luomusuolaa sekä Maldon -suolaa. Guérande on varsinainen supersuola ravintoainepitoisuutensa vuoksi. Se sisältää runsaasti magnesiumia ja on myös hyvä kalsiumin ja raudan lähde.

Miedon makunsa puolesta Guérande sopii kyllä kaikkeen ruoanlaittoon, mutta minusta se toimii parhaiten esimerkiksi aamupuuroissa, raaka-suklaassa ja siemenleivässä. Maldonin mausta pidän enemmin esimerkiksi lämpimien kastikkeiden ja pataruokien maustajana. Sen maku on hyvin puhdas ja raikas ja suolahiutaleet ovat juuri sopivan pehmeitä.Molemmat lempparisuolat vaativat omat astiansa. Guérande on pakattu muovipussiin ja Maldonin pahvilaatikko fuskaa aina sen verran, että suolahippusia on pitkin keittiön tasoja. Olinkin ilahtunut, kun huomasin House Doctorin valikoimissa uusia suolapurkkeja. Tilasin niitä tutkimatta niiden kokoa sen tarkemmin. Lähetystä avatessani hymähtelin niiden isolle koolle. Purkin halkaisija on noin 15cm.


Toin yhden purkin kuitenkin kotiin tehdäkseni lähempää tuttavuutta sen kanssa. Se seisoi kuivauskaapissa muutaman päivän, mutta nyt vihdoin rohkaistuin ottamaan sen esille ja kaatamaan sinne pöydällä keikkuneen puolikkaan Guérande suolapussillisen.

Purkki on todellakin hulppean suuri, mutta juuri siksi todella näyttävä keittiössä. Suolan annosteleminen purkista on sen suuren suun ansioista helppoa. Pakkauksen koon virhearvio osoittautui ihan onnelliseksi erheeksi. Suolapurkki ja Guérande -suola löytyvät nettikaupasta täältä: klik. Maldonia löytyy kivasti nykyisin jo useimmista ruokakaupoista. Iloista alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. http://afterastorm-sannis.blogspot.fi/2014/08/helppo-terveysjuoma-ja-pari-muuta.html

    Mun mielestä nuo molemmat suolat on kivoja. Toi purkki on täydellinen! Ihana!

    VastaaPoista