tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ihanaa Keittiöelämää

Piipahdin pari viikkoa sitten Tampereella Culinaria Keittiöelämää -kaupassa. Pian kahdeksan vuotta täyttävä kauppa on juurruttanut asemansa kulinaristien ja hyvän ruoan ystävien sydämiin. Omistaja Maija Ovaska kertoo, että tuotevalikoima on hioutunut vuosien varrella. Ruokatuotteiden osuus on tänä päivänä enemmistön roolissa. Kysyntä puhtaita, aidoista raaka-aineista valmistettuja elintarvikkeita kohtaan on ollut kovassa nousussa jo viimeiset viisi vuotta.



Valikoimiin päätyy vain tiukan seulan läpäisseitä tuotteita. Laatukriteereiden täyttymistä vahtii aitojen ja hyvien makujen todellinen ystävä, Maija itse. Hän on täysiverinen foodie ja intohimoinen alan harrastaja. Kannattaa muuten käydä tykkäämässä Keittiöelämän Facebook-sivua, klik klik. Maija tiedottaa siellä uutuustuotteiden lisäksi mielenkiintoisia ruokaa, ruokakulttuuria ja ravintoloita koskevia uutisia.

Maija sanoo, ettei kaupan markkinoiminen ole kovin vaikeaa. Kun asiakas hiffaa hyvän ja aidon maun, tulee hän varmasti uudelleen. Tuotteet puhuvat hyvin puolestaan. Reilun tunnin mittaisen vierailuni aikana huomasin, että kanta-asiakkaiden määrä on suuri ja Maija tunnetaan luottokauppiaan. Osa asiakkaista taisi myös tulla pidemmän matkan takaa valmiin ostoslistan kanssa.



Minulla ei ollut valmista ostoslistaa Keittiöelämään saapuessani. Maija kertoili innostuneesti tuotteistaan. Tiesittekö, että laatupasta tehdään pronssimuoteilla? Tämän ansiosta sen pinta jää karheaksi ja makuaineet ja kastikkeet pysyvät siinä normaalia teflonmuoteilla tehtyä sileäpintaista pastaa paremmin. Kuulin myös valkotryfeleillä maustetusta artisokkatahnasta, sisilialaisesta lakritsasta tehdyistä pastilleista ja monista muista ihanuuksista. Pitkä ostoslista muodostui nopeasti mielessäni.


Poistuin Maijan kaupasta onnellinen hymy kasvoillani ja muovikasseja molemmissa käsissäni kantaen. Mukaan tarttui hyvää italialaista pizza-vehnäjauhoa, risottoriisiä, sitruunapastaa, bruchettakastiketta,  espanjalaisia Ines Rosales Tortaksia ja taivaallista kermasta ja maidosta tehtyä aitoa maitosuklaata.


Valmistin tänään sitruunapastaa perheelleni. Keitin pastan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Näihin laatupastoihin ei tarvitse lisätä öljyä keitinveteen, kun eivät paakkuunnu. Keitin pastan pakkauksen ohjeen mukaisesti (11 minuuttia). Raastoin sillä aikaa noin 50g luomuparmesaania kulhoon. Lisäsin noin desin hyvää oliiviöljyä, luomusitruunan raastetun kuoren, hieman hyvää merisuolaa ja mustapippuria. Lorautin mukaan vielä vähän pastan keitinvettä ja sekoitin ainekset keskenään. Valutin pastan nopeasti siivilässä ja pyöräytin kulhossa parmsesaani-öljyseoksen kanssa sekaisin.

Söimme pastan kanssa grillattuja sitruunanpuolikkaita ja paistettua siikaa. Oih, mikä ihana keväinen makumaailma! Pastassa oli todella kivasti suutuntumaa, vaikka keitinkin sen pussin ohjeajan mukaan loppuun asti. Tämä on Maijan mukaan myös yksi laatupastan tunnusmerkki. Sitruunan maku oli aito, ei esanssinen suuhun pyörimään jäävä saippuainen maku. Keitettäessä pastasta tulvahti myös todella upea sitruunan tuoksu keittiöön. Tätä täytyy tehdä vielä uudestaankin.



Maijan Keittiöelämää Culinaria -kaupan valikoimat täydentyivät the Organic Companyn keittiötekstiileillä.  Nämä luomupuuvillaiset tekstiilit sopivat mitä mainioimmin Keittiöelämä Culinarian tunnelmaan ja tuotevalikoimaan. Käykäähän ihmeessä visiitillä. Tällä kaupalla on ruokaharrastajan insipiraatiotakuu!






2 kommenttia:

  1. Keittiöelämää on ihan vakiokohteemme, kun Tampereella käymme, kätevästi kauppahallin lähellä eikä sieltä kyllä yleensä tyhjin käsin lähdetä poiskaan:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Campasimpukka, arvelinkin että täällä on muitakin Keittiöelämää-faneja linjoilla! Minä herkuttelin vielä tänään lounaaksi loput sitruunapastasta ja voi että oli hyvää! Kivaa pääsiäistä!

    VastaaPoista