sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sitruuna-inkiväärihunajaa

Konstit on monet sanoi putiikinpitäjä kun flunssa kolkutteli ovella. Näin Pinterestissä taannoin kivannäköisen ohjeen luonnonmukaisesta kurkkukivun liennyttäjästä. Tätähän piti heti kokeilla.


Sitruuna-inkiväärihunaja

1 lasipurkki
1 suurehko luomusitruuna
5cm kokoinen pala inkivääriä
Hyvää kotimaista luomuhunajaa

Pese sitruuna ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta inkivääri ohuehkoiksi siivuiksi. Täytä purkki kerroksittain asetetuilla sitruuna- ja inkiväärisiivuilla (noin 3/4 purkista). Täytä purkki hunajalla. Pistä kansi kiinni, kääntele purkkia ja jätä tekeytymään jääkaappiin päiväksi. Annostele hunajaa teekupilliseen kuumaa vettä noin 1-2tl / kuppi. Sekoita ja nauti. Voit pistellä hunajaa myös suoraan purkista suuhusi.


Valmistin hunajan House Doctorin kruunukantiseen lasipurkkiin. Purkit ovat mielestäni ihania ja voisin hyvin viedä hunajaa tälläisessä purkissa myös lahjaksi kavereille. Purkkeja löytyy täältä: Cilla's House Doctor.

Oletko sinä selvinnyt syksystä ilman virustauteja? Mikä on sinun salainen aseesi niiden torjuntaan ja niistä paranemiseen? Reipasta ja energistä sunnuntaita kaikille!

pst. muistattehan webshopissa meneillään olevan L:a Bruket -kampanjan. Tänään vielä ehtii!2 kommenttia:

  1. Oi, oi, kiitos tästä ihanasta vinkistä. Flunssaa tai ei, tätä täytyy tehdä per heti. :)

    Toivottavasti lenssu siellä ei pahasti yllätä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maiju ja mukava kuulla, että innostuit. Kiitos myös toivotuksista, viikonlopun huili ja rohdot tuntuvat auttavan. :) Tsemppiä alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista