perjantai 27. joulukuuta 2013

Aattoillan muisteloita


Sateisen välipäivän kunniaksi pari kuvaa aattoillasta. Taitaa olla viimeisiä joulupukki-aattoja meidän perheessä. Kuopus nimittäin nykäisi ensimmäiseksi joulupukkia parrasta ja tivasi tämän aitoutta. Usko horjuu jo, mutta halu uskoa voittaa epäilyt. Koetan ammentaa pienten lasten jouluiloa muistojen syövereihin tallennettavaksi.

Pukki ei ole suinkaan nukahtamassa, vaan kaivaa lisää paketteja suuresta säkistään. 


Vietimme jouluaattoa vanhempien luona maalla. Heidän kaunis vanha talonsa on kuin tehty jouluaattojen kauniiksi kulissiksi. Luminen pihamaa toki puuttui, mutta kaikki oli muuten kuin joulusadusta. Äidin joulukoristeissa näkyy kaunista antiikkia, amerikan-vuosilta mukana kulkeutuneita vintage-aarteita, sekä huumorilla varustettua kitchiä.

Joulukukkien istustusmaljakoilla on jokaisella oma tarinansa.
Toiset niistä ovat todella vanhoja ja toiset "vasta" 1960 -luvulta. :)
Vintage-löytöjä Amerikasta. Rekiajelulla oleva Coca Cola -joulupukki pääsi paraatipaikalle eteiseen
vastaanottamaan jouluvieraita! 

Tallinnan toreilta mukaan tarttunut "venäläinen herkkukurkkukoriste" kuvaa äitini loistavaa huumorintajua.

Äitini on todella lahjakas sisustaja muutenkin ja hän yhdistelee taidokkaasti antiikkia, taidetta ja maailmalta tuotuja matkamuistoja lämpimäksi ja mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Talo on kaunis 1800-luvun loppupuolen puutalovanhus, jota on entisöity perinteisiä materiaaleja kunnioittaen.

Vanhempani eivät ole suostuneet talonsa esittelyyn sisustulehdissä, mutta minä voisin yrittää suostutella, josko saisin kuvata muutaman yleiskuvan talon tunnelmasta tänne blogiin.

Lupaan ainakin kuvata salaa kauniita yksityiskohtia, kuten tuo alla olevan kuvan veistostyttö, joka on ollut kodissamme varhaisnuoruudestani saakka. Minua on aina kiehtonut sen eleetön rauhallisuus ja olen useaan otteeseen pohtinut sen ajatuksia. Veistos on sopinut kauniisti moderniimpiinkin taloihin, mutta minusta tuntuu että se on nyt kotiutunut tähän kauniiseen vanhaan taloon.


Toivottavasti joulunne on sujunut hyvin ja olette saaneet herkutella tarpeeksi. Meillä nautiskeltiin tänään vielä jouluherkkujen viimeisiä eriä, rakennettiin porukassa legorakennelmia ja uppouduttiin pukin tuomiin kirjalahjoihin. Niin ja minä kävin tietysti jo hakemassa vauhtia töistä ja lähettämässä pyhien aikana tulleet webshop-tilaukset eteenpäin. Huomenna sitten tosi toimiin putiikille heti aamusta. Rentoa väliviikonloppua!
4 kommenttia:

 1. Näistä pukkijouluistakin jää ihania muistoja! Näyttääpä tunnelmalliselta ja Amerikan koristeista tulee niin muistoja mieleen... Olisi upeaa, jos saisit kuvata äitisi sisustusta!
  Oikein nautinnollista ja sydämellistä loppuvuotta ja kaikkea ihanaa tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 2. Kauniita yksityiskohtia ja ihania herkkuja:P Olisipa kiva nähdä tämän talon sisustusta:)! Hihhii, ihana tuo ensimmäinen pukkikuva, jossa pukki tosiaan näyttää siltä, että itkä matkanteko on uuvuttanut uneen saakka:D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Viivi! Mun pitää tulla sun luokse kuvauskurssille ja jalusta olisi hyvä ottaa käyttöön täälläkin päässä. :) Mukavaa viikonloppua sinne myös! :)

  VastaaPoista