sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Piparminttukaakao

Iloista kolmatta adventtia! Meillä se sujuu iloisesti lumileikeissä, kiekkokoulussa ja tietenkin jouluvalmisteluissa. Tähän päivään ja näihin tunnelmiin sopii mainiosti piparminttukaakao. Kaakao on vaivatonta valmistaa ja pesee herkullisuudellaan valmiit kaakaojauhot mennen tullen.

Käytin ohjeessa tumman suklaan lisäksi valkoista suklaata pehmentämään kaakaon makua lapsille mieluisaksi. Aikuisempaan makuun voisi käyttää pelkästään tummaa suklaata ja lorauttaa sekaan pienen tujauksen rommia.


Piparminttukaakao
4:lle

0,5 l täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g valkoista suklaata
1tl piparminttuaromia

1dl kuohuokermaa
2tl vaniljasokeria


Pistä iloista joulumusiikkia soimaan. Lämmitä maito ja kuohukerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Älä anna seoksen kuitenkaan kiehua. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaat lämpimään nesteeseen. Ota kaunein puukauhasi ja hämmennä hiljakseen kunnes suklaat ovat sulaneet kaakaoon. Lisää piparminttuaromi, sekoita ja tarkasta maut.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vaniljasokeria. Annostele kauniiden kaakaomukien pohjalle palat suklaata ja kaada kuumaa kaakoajuomaa sen päälle. Annostele kermavaahtoa pinnalle ja herkuttele hyvässä seurassa.


2 kommenttia: