maanantai 24. helmikuuta 2014

Suklaa-pähkinäkakku

Maanantait ovat kauppiaan vapaapäiviä. Tai no, sanotaanko niitä vaikka asioiden hoitopäiviksi. Pyykkikone laulaa, pari pientä työjuttua on hoidettu ja monta kivaa pikku askaretta to do -listalla. Aurinko ihanainen antaa energiaa ja hyvä musa on aikaansaanut hienoja kaikenlaisia muuvseja puuhastelujen lomassa aikaiseksi.

Hyvään ja energiseen lähtöön lienee vaikutuksensa myös suklaasta saadulla endorfiinilla. Aloitin aamun nimittäin ranskattarien tavoin isolla palalla suklaakakkua ja isolla kahvilla. Sauhut Gauloises -savukkeista kuuluisivat varmaan vielä tähän päälle, mutta minä jätin ne suosiolla väliin. Rajansa paheilla kuitenkin.


Testasin kakkureseptissä Cilla's valikoimissa olevia uutuuksia, belgialaisen Tohi-suklaatalon luomusuklaahiutaleita. Tiedättekö sen, kun resepteissä sanotaan: parasta mahdollista suklaata? No nyt tiedän mitä käytän tästä eteenpäin omissa leipomuksissani. Tumman suklaan kaakaopitoisuus on peräti 74% ja se antaa kakulle todella intensiivisen suklaan maun. Pieni pala tätä kakkua riittää. Suklaan ja pähkinöiden runsaat ja puhtaat maut viipyilevät suussa todella pitkään.


Suklaa-pähkinäkakku 
(Jamie Oliverin reseptistä muokattu)

2dl manteleita (mieluiten luomuna)
2dl luomuhasselpähkinöitä (mieluiten luomuna)
300g Tohi 74% tummasuklaahiutaleita
1 kukkurallinen tl hyvää kaakaojauhetta
250g luomuvoita (huoneenlämpöisenä)
1dl raakaruokosokeria
6 luomukananmunaa (keltuiaiset ja valkuiaiset eroteltuina)
ripaus hyvää merisuolaa

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele ja leivinjauhota pyöreä noin 20 tai 25cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.

Laita pähkinät ja mantelit tehosekoittimeen ja rouhi siistiksi rouheeksi. Lisää suklaarouheet ja aja sekoitinta vielä nopeasti (ihan pieni hetki), että saat aikaiseksi tasaisen rouheen. Kaada pähkinä-suklaarouhe kulhoon ja sekoita ainekset sekaisin.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerraallaan, koko ajan kovasti vatkaten. Lisää pähkinä-suklaaseos, ripaus merisuolaa ja sekoita huolellisesti sekaisin.

Sekoita valkuiaiset omassa, puhtaassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovaisesti kakkutaikinan sekaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Laita kakku uuniin paistumaan noin tunniksi. Kokeile kakun kypsyttä puutikun avulla. Jos kakkuun painettuun puutikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Kakun kuuluu jäädä kostean tiiviiksi.

Herkuttele jäklkiruokana vaniljajäätelön kanssa ja aamukahvilla ranskattarien tapaan. Jos kakkua jää jostain syystä yli, voit murustella sitä erilaisiin jälkiruokiin makua antamaan.




Nautinnollista ja iloista viikkoa kaikille!

ps. Oliskohan kohta jo arvonnan aika? Mitäs tykkäisitte Becksöndergaard -huiviarvonnasta?




7 kommenttia:

  1. Voi nam, miten herkullisen näköistä! Tunnen suklaanmaun suussani, pakko hakea keksi kaapista...vaikkei ihan luomusuklaata olekaan, mutta saa kelvata korvikkeeksi...;)

    VastaaPoista
  2. Hih, onpa hienoa että sain suklaanhimon heräämään. Iloista päivää Katja! :)

    VastaaPoista
  3. Kakku maistuis varmasti täälläkin, kun raaka-aineina kaksi suurinta herkkuani...suklaa ja pähkinät..:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Irmastiini visiitistä ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Nyt iski suklaa( raaka) himo ja tuun hakee ne loput suklaat...oon ollut jo pari päivää ilman ja kohtahan ihan masennun;)....hieno kakku!!

    VastaaPoista
  6. Loistavaa, jos tämä herkullinen tunnelma välittyi postauksen kautta. Kannattaa varoa suklaavajetta, ettei tule masiksia. ;) Nähdään Riikka putiikilla.

    VastaaPoista