sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Cilla's RMS Beauty

Törmäsin pari kuukautta sitten Instagramissa RMS Beauty -kosmetiikkasarjaan. Sarjan on kehittänyt amerikkalainen meikkitaiteilija Rose-Marie Swift, jonka nimikirjaimista tuotesarjan nimi myös muodostuu. Hänen asiakkaisiinsa kuuluu nimekkäitä mallikasvoja, kuten Gisele Bunchen, Zoe Saldana, Miranda Kerr, Tilda Swinton, Demi Moore, Sophia Coppola, Celine Dion, Paloma Picasso, Gretchen Moll, Isabel Rosselini ja Milla Jovovich. Hänen töitään on nähty useissa arvosteuissa muotilehdissä, kuten Vogue (Ranska, Italia, Amerikka, Japani, Kiina, Venäjä), W, Harper's Bazaar, I.D., Allure, Marie Claire ja Elle.


Sarja sai alkunsa, kun Rose-Marie sairastui altistuttuaan haitallisille raskasmetalleille perinteisen kosmetiikan ansiosta. Rose-Marie alkoi kehittää ammattitasoista kosmetiikkasarjaa ravinnoksi kelpaavista luomuraaka-aineista. Raaka-aineita ei käsitellä turhaan, jotta niiden elävät ja parantavat ainesosat pääsevät imeytymään ja virkistämään ihoa. Ainesosien sisältämät entsyymit, vitamiinit ja antioksidantit pääsevät täysillä töihin ihon hyvinvoinnin eteen. Kaikki RMS Beauty –tuotteet toimivat täydellisesti synergiassa ihon luonnollisten elintoimintojen kanssa, eikä niihin ole lisätty haitallisia kemikaaleja. Sarjan nettisivuilta löytyy paljon lisätietoa raaka-aineista: RMS Beauty.
En ole ehdoton luonnonkosmetiikan suhteen, mutta koetan tehdä päivittäin tarpeeksi fiksuja valintoja. En ole myöskään jumiutunut lukemaan INCI-listoja suurennuslasin kanssa, mutta innostun lyhyistä, selkeistä ja ymmärrettävistä listoista. Olen ollut koko aikuisikäni kosmetiikan suurkuluttaja, mutta iän myötä "less is more" -on tullut päivä päivältä vahvemmaksi motoksi myös kauneudenhoidossa. Käytän ihonhoidossa laadukkaita öljyjä ja hoitotuotteita pyrkien kuitenkin vähentämään puteleiden määrää peilikaapissani. 

Luonnolisen meikkisarjan löytyminen on ollut melko haastavaa. Useita testitutoteita on hyllytetty aktiivikäytöstä niiden heikon laadun suhteen. Aikuisen naisen meikeissä pitää olla pysyvyyttä ja peittävyyttä. Mineraalipuutereista olen innostunut aina aika-ajoin, mutta todennut niiden värivalinnan hyvin haasteelliseksi. Ostohetkellä hyväksi havaittu sävy on osoittautunut pian liian metallisen hohtavaksi kasvoillani. Osa niistä tuntuu myös kuivattavan ihoani, varsinkin kun puutereita saa olla lisäämässä pitkin päivää. Ihoni on aikuinen sekaiho ja meikkipohja vaatii puuterikiinnityksen. Olen jo useamman vuoden ajan tunnistanut perinteisten puuterivalmisteiden sisältämän talkin kuivattavan vaikutuksen ihollani. Yöllisillä öljyillä ja seerumeilla hellitty iho on saanut aamulla kerroksen meikkivoidetta (jonka raaka-aineista voisi kertoa toisen postauksen verran) ja sen päälle talkkia sisältävää puuteria. Talkin sanotaan olevan yksi pahimmista ihon pintakuivuuden  aiheuttajista. Talkin väitetään myös tukkivan ihohuokosia ja aiheuttavan epäpuhtauksia. Illalla meikinpoiston jälkeen iho on tuntunut narskuvan kuivakalta ja sille on pitänyt taas hölvätä elvyttäviä hoitoaineita. Juurikin tälle oravanpyörälle olen nyt löytänyt ratkaisun RMS Beauty -tuotteista. Olen käyttänyt sarjan tuotteita muutaman kuukauden ajan ja olen todella tyytyväinen. Iholla on puhdas ja rauhallinen tunne peittävästä meikkipohjasta huolimatta ja uskallan myös väittää, että ihoni kosteuspitoisuus on kasvanut merkittävästi. "Un" Cover Up -meikkipohja on helppo levittää sen sisältämän kookosöljyn ansiosta ja "Un" Powder -puuteri pitää ihon kiillottomana aamusta iltaan. Living Luminizer antaa iholle terveen hohteen ja Buriti Bronzer toimii loistavana kiireisten aamujen monitoimituotteena. 

Hehkutin tuotteita Instagramissa, minkä seurauksena sarjan ruotsalainen maahantuoja Erika otti minuun yhteyttä. Erika perehdytti minut sarjan tuotteisiin ja ideologiaan ja loppu onkin sitten historiaa. Ensimmäinen tuote-erä on lähes kokonaan myyty koeluontoisesti Viipurinkadun putiikilla ja olemme pian tilaamassa lisää näitä ihanuuksia. Olen kuullut paljon postiviivista palautetta tuotteista myös asiakkailtani ja rohkenen nyt laittaa sarjan webshopiin myyntiin. Täältä pääset tutustumaan tuotteisiin: Cilla's RMS Beauty

Huh, tulipas pitkästi kauneusasiaa. Kuten pidempään mukana olleet tiedättekin, ovat nämä kauneusasiat lähellä sydäntäni. Jos vuorokauteen mahtuisi muutama tunti lisää, haluaisin perustaa erillisen pienen beauty-shopin ja kirjoittaa aiheesta paljon lisää postauksia. Monenlaisia asioita on kuitenkin parhaillaan työpöydällä ja resurssipula esteenä kauneusbusineksien laajentamiselle. Haaveita pitää olla aina takataskussa muhimassa kuitenkin, eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. 

Iloista ja kaunista sunnuntai-iltaa sinulle!6 kommenttia:

 1. Itsellä uusien meikkien osto edessä ja ehdottomasti aion ostaa luonnonkosmetiikkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Retromoderni, pitäisit näistä ihan varmasti. Tule ihmeessä käymään Helsingin reissulla, niin testataan sulle sopivia sävyjä. Iloista alkuviikkoa!

   Poista
  2. Hitsi kun kerkeiskin taas Helsinkiin. Jospa ennen joulua vielä... niin tulen varmasti.

   Poista
 2. Korresin tuotteet olisivat upea lisä teidän valikoimaan. Korresille on mm.huumaavan ihania eau de toiletteja. Niitä olisi kivaa saada muualtkakin kuin isoista ketjuista.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentista ja Korres suosituksesta. Korres on tosi kiva sarja ja eihän sitä koskaan tiedä jos noista Cilla's beauty -haaveista vaikka tulisi joskus totta... Iloa päivääsi! <3

   Poista
  2. Cilla's beaty kuullostas aivan ihanalle. Putiikki täynnä kauniita ja hvyiä purnukoita.

   Poista