sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vege! -uutuuskirja ARVONTA

Oletko jo ehtinyt tutustua Vege! Tuoreita makuja kotikeittiössä -uutuuskirjaan? Kirja julkaistiin viime tiistaina ja on ollut kivasti esillä eri medioissa. Minulla oli ilo päästä tutustumaan kirjaan ja sen tekijöihin kirjan julkkaribileissä viime viikolla. kirjoja tuli meille myös myyntiin sekä putiikille että webshopiin.Kirjan tekijät Riikka Sukula ja Alex Nieminen ovat ihan tavis kasvisruokailijoita molemmat. Taviksia siitä näkökulmasta, ettei kumpikaan ole keittiöammattilainen taustaltaan. Ystävykset tunnustautuvat kuitenkin intohimoisiksi ruoanlaittajiksi ja tunnustettakoon, että Riikka lienee saanut intensiivistä perehdytystä puolisoltaan Jyrkiltä kotikeittiössä.

Riikan ja Alexin tavoitteena oli tehdä kirja mutkattomista kotiruoista, jotka valmistuvat puolessa tunnissa. Muutaman ohjeen kohdalla tästä jouduttiin kuulemma vähän tinkimään, mutta yleisesti ohjeista paistaa läpi arkeen sopiva konstailettomuus. Ohjeet ovat huolellisesti kirjoitettuja, mutta tarpeeksi rentoja otteeltaan meidän muidenkin tavisten helposti omaksuttaviksi.Teoksen rentoutta ja helppoa lähestettävyyttä lisää myös se, ettei vegaanikeittokirjoissa suosittuja seitaneita ja tofurouheita ole lisätty ohjeisiin. Olen itse ravintola-alan ja perinteisen gastronomian kasvattina vierastanut aina näitä lihankorvikkeita. Jos ei halua syödä lihaa, niin miksi pitää yrittää keksiä sille korveikkeita? Eikö kasviksista itsessään saa tarpeeksi maukasta ja ravitsevaa ruokaa aikaiseksi?
Kirjan taitto ja kuvitus ovat mielestäni hyvin uskottavia ja todentuntuisia. Ruokakuviin ei ole käytetty liikaa rekvisiittaa ja ruoka-annokset pääsevät niissä kauniisti esille.  Monissa ruokakuvissa on todella kaunis ja lämmin valo. Ovatkohan kuvattu Riikan kotona, Italian Piemontessa, luonnonvalossa? Riikan, Alexin ja perheenjäsenten kuvat tuovat kirjan kuvitukseen mielenkiintoa ja ovat myös ruokakuvien tavoin rehellisen kauniita, ilman liiallista stailausta. Kirjan taitosta vastaa Juhamatti Murtomäki ja kuvat ovat Andrew Taylorin käsialaa.

Reseptejä en ole päässyt vielä itse testaamaan, mutta kädet syyhyävät jo monen reseptin osalta. Nyhtökurpitsa pitaleipien kanssa kuulostaa tosi hyvältä, lukuisat pestot ja lisukkeeksi sopivat salaatit ovat ehdottomasti kokeilulistalla. Meidän perheen pitsarutiineihinkin tulee uutta tvistiä kirjan vinkkien perusteella. Pähkinähiirenä herkuttelen myös ajatuksella Piemonten hasselpähkinäkakusta.


Kirja sopii mainiosti kaikille monipuolisesta ja herkullisesta kasviruoasta kiinnostuneille. Useampi putiikin asiakkaista on ehtinyt toivoa kirjaa jo äitienpäivälahjaksi ja moni omaan kotiin muuttava nuori olisi varmasti iloinen siitä oman keittiönsä hyvänä perusteoksena.

Kiinnostuitko kirjasta? Sain Riikalta yhden hänen signeerauksellaan varustetun kirjan arvottavaksi teidän keskuudessanne. Pääset osallistumaan arvontaan kertomalla miksi tämä kirja kuuluisi juuri sinun keittiöösi. Kommetoi tähän postaukseen tai Cilla's Facebookiin 29.3. sunnuntaihin mennessä. Anonyymina kommentoivia muistutan lisäämään sähköpostiosoitteensa. Onnea matkaan!
30 kommenttia:

 1. Olen jo pitkään kaivannut kasviskeittokirjaa, joka tarjoaa suhteellisen helppoja ja nopeasti toteutettavia kasvisruokaohjeita. Tilausta tällaiselle siis on! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä herkulliselta! Kasvisruoka kiinnostaa, mutta hyvistä resepteistä on pulaa. Tämä tulisi todella tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on jo pitkään noudatettu kasvisruokavaliota, mutta allergioiden myötä olisi tarvetta myös uusille vegaaniruokaohjeille. Tämä opus on siis ostoslistalla jo valmiiksi!

  VastaaPoista
 4. Vaimoni leikkauksen jälkeen ruuantekovastuu on jäänyt minun harteilleni. Rintasyöpäpotilaan toiveesta kokkauksen pitäisi olla kasvisruokapainotteinen. Proteiinia tarvitaaan, reseptit vähissä. Tulisi kovaan käyttöön.

  VastaaPoista
 5. Olen jo valmiiksi kasvissyöjä ja todellakin toivon tätä kirjaa äitienpäivälahjaksi, mutta olisihan se kiva voittaa arvonnassakin. T. Tiina H.

  VastaaPoista
 6. Olen pikkuhiljaa siirtynyt kasvisruokaan, silloin tällöin syön kyllä kalaa, lisää tietoa ja reseptejä kaipaan edelleenkin.

  VastaaPoista
 7. Pääsin mukaan mukavaan äippärinkiin joka tarjoaa vuorotellen toisilleen kasvisruokaa. Näillä ohjeille tekisin varmana vaikutuksen ;)

  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Vaikken varsinaisesti lihaa vältäkään, niin mikäli mahdollista, valitsen kasvisruuan. En vain osaa kotona valmistaa täysipainoista kasvisruokaa. Siis sellaista, josta saisi kaikki tarvittavat ravintoaineet. Nuo kuvat näyttävät ainakin herkullisilta :)

  VastaaPoista
 9. Jo pelkästään noiden herkullisten kuvien vuoksi haluaisin kirjan kotiutuvan meille.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Jo pelkästään noiden herkullisten kuvien vuoksi haluaisin kirjan kotiutuvan meille.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Vau, näyttää hyvältä reseptikirjalta! Itse oon ollut useamman vuoden kasvissyöjä, mutta kaapissa komeilee vain yksi kasvisruokailijan keittokirja ja se on jostain 70-luvulta, jolloin ei paljon proteiininlähteisiin panostettu.. En oo tosin sen kirjan ohjeilla paljon kokkaillut. Olis kiva kyllä lueskella reseptejä vaihteeksi kirjasta, eikä aina netistä..

  VastaaPoista
 12. Koska olin aikaisemmin kasvissyöjä, mutta nyt teen melkein aina liharuokaa! Olisi kiva saada inspiraatiota kasviskokkailuun taas. :)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Minulla on juuri projektina vanhojen, ei käytössä olevien keittokirjojen uudelleen sijoittaminen. Joten uusia kaivataan tilalle. Tämä kuullostaa hyvälle :)

  VastaaPoista
 14. Olisi kiva kokeilla jotain ihan uutta, ja reseptejä kaipaillaan :) On muuten herkullisen näköisiä kuvia!
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 15. Olenkin juuri haeskellut kirjaa, jossa olisi mutkattomia ohjeita vasta-alkajalle :-D

  VastaaPoista
 16. Vege ruokareseptejä ei koskaan voi olla liikaa, ja tämän kirjan kuvat näyttävät superherkullisilta! Näillä varmasti onnistuisin ruoanlaitossa! :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Just ajattelin et pitää tulla tätä selaileen; tää tuntuis olevan just sitä mun keittiöö <3

  VastaaPoista
 18. Ihanaa olis voittaa ja päästä testailemaan.
  marjajkivinen at gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kirja vaikuttaa syötävän herkulliselta resepteineen:)
  luru.natunen@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 20. Kasvisruoka kiinnostaa, mutta hyvistä resepteistä on pulaa

  VastaaPoista
 21. Vegesapuskat kiinnostaa kovasti, mutta kumma kyllä hyllystä ei löydy vielä yhtäkään alan reseptiaittaa! Tämän kun saisi, niin ei aina tarvitsisi googlailla. :)

  VastaaPoista
 22. Omasta päästä ei löydy kovinkaan kummoisia reseptejä joten kirja kyllä kiinnostaa.

  tvoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Oi nam ! Riikka Sukulan vegereseptejä olisi ilo lukea ja kokkailla.
  Heini. Ervasti @hotmail.com

  VastaaPoista
 24. kiinnostava kirja! Uudet kasvisruokakirjat ihania! kaimaen1 at luukku.com

  VastaaPoista
 25. Voi rakkaus - keittokirjat ja kasvisruoka. Kauniilla kuvilla ja maistuvilla resepteillä saa täytettä niin maha kuin sielukin. pelomira@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Kasvissyöjänä ehdottomasti kiinnostaa tämä kirja, eli mukana ollaan! :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Ah, miten ihanan näköinen kirja! Täällä pari kasvissyöjää olisi tosi innoissaan tuosta kirjasta!

  rosmariiniruusu@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Olen ollut kasvissyöjä jo yli kymmenen vuotta, mutta ruoanlaittotaitoni on aika alkeellinen (vielä). Oon vasta viimeisen parin vuoden aikana oikeastaan kiinnostunut ruoanlaitosta, ja tarvitsen kivoja ja inspiroivia reseptejä avuksi. :)

  VastaaPoista
 29. No voi hyvänenaika, ku mä oon niin odotellu että koska se Riikan kirja nyt oikein tulee (siis toista tekijää mitenkään huomioimatta) ja tässähän se nyt on <3
  (monvoyage.fi / jaana.ahl@gmail.com)

  VastaaPoista
 30. Oi,tätä kirjaa on niin odotettu! Olisipa ilo ylimmillään, josn saisi Keltaisen Talon keittiöön! :)

  VastaaPoista