sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Suutarin lapselle verhot -kilpailu

Nuorempi pojistani on kasvanut jo koululaisen ikään. On siis tullut aika sisustaa hänen huoneensa koululaisen huoneeksi. Tunnustettakoon, ettei suutarin lapsilla ole ollut kenkiä meidän perheessä. Kuopuksen huoneen sisustus on ollut lähes koko ajan siinä mallissa, mihin sen talon rakennusvaiheessa sisustimme. Kaveri oli silloin 10 kk:n ikäinen ja Babar-juliste ja tähtitapetit (mitä joku ovela tyyppi on käynyt "riekaloimassa" ja piirtelemässä matkan varrella) sopivat hienosti pinnasängyn kaveriksi.
Jokohan osan pehmoleluista voisi laittaa pois,
vai tulleekoha tuo pää edellä koriin sukeltanut muumi surulliseksi?

Lelukopan täytön maailmanennätysyritys. Sinne saa mahtumaan kovasti tavaraa,
kun pistää pojan itse siivoamaan. 

Vanha verho on ollut palvellut hyvin monta vuotta, mutta on vähän pliisu tuon uuden tapetin kaveriksi.
Huone on perus-pikkumakkarin kokoinen (noin 10m2), mutta viistokatto tuo kivasti kuutiotilavuutta ja ilmavuutta huoneeseen. Tämän hetkisenä sänkynä toimii Muuramen Jungmanni ja kirjoituspöytänä vanha 60-lukulainen, lämminsävyiseksi petsattu puinen kirppislöytö. Lattiamateriaali on tammea ja tapetoimattomat seinät ja katto valkoiseksi maalattuja. Uusi tapetti on nyt seinässä. Tapetiksi valittiin Esta Home Denim & Co. -malliston vaalea, harmaanruskea-pohjainen tekstitapetti.


Tapetissa vilisee sanoja: industrial, loft, vintage, east & west, soul, construction, cotton, classics, Woodstocks, authentic, New York, street jne. Toivoisin pojan huoneen olevan rauhallinen tausta yöunille ja legoleikeille (koulutyöt tullaan todennäköisesti tekemään keittiönpöydän äärellä vielä useita vuosia). Toisaalta kuopukseni on tunnettu melkoisena keppostelijana ja sisustuksessa saisi olla  pilkettä silmäkulmassa.
Asukas itse kertoi toiveekseen tilaa legojen rakentelulle. Legoörkit saisivat olla rohkeasti esillä ja äidin Lontoon tuliaisina tuoma Darth Wader -tyyny paraatipaikalla. Lempivärikseen hän ilmoittaa sinisen. Äidin lastenhuoneiden inspiraatiokuvia voit käydä kurkkaamassa Pinterestissä: Cilla's kids board. 

Nyt olisi aika valita verhot huoneeseen. Minä olisin yksivärisen (mustan) ja simppelin rulla- tai laskosverhon kannalla, mutta mieluusti kuulisin teidän ehdotuksianne sopivaksi verhoksi. Nykyisen kappaverhon lisäksi ikkunassa on valkoinen Ikean pimennysverho ja sälekaihtimet. Pimennysverho pitää myös uusia, kun se on mennyt repaleiseksi. Mikä sinun mielestäsi sopisi kuvailemiini sävyihin ja tunnelmiin? Vain sopisiko mielestäsi 7v. pojankoltaisen huoneeseen jokin ihan toisenlainen sisustus?

Kerro kommenttisi ja ehdotuksesi tähän postaukseen tai meiliini: cilla@cillas.fi 30.6. mennessä. Äidistä ja pojasta koostuva arvovaltainen raati käy ehdotukset läpi ja valitsee niistä mieluisimman. Äiti pidättää vielä oikeuden olla tylsä ja pysyä perusrullaverho linjalla, mutta paras ehdotus palkitaan joka tapauksessa 50€ Cilla's lahjakortilla. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös 25€ arvoinen lahjakortti. Voit lisätä ehdotukseesi myös muita sisustuselementtejä verhojen lisäksi. Olen myös iloinen, jos jaat tämän postauksen eteenpäin tai vinkkaat kilpailusta blogissasi tai ystävillesi.

10 kommenttia:

 1. Hauskan erilainen arvonta ja tosi kiva aihe, sähköpostitse lähetetty oma osallistumisehdotus. :)

  VastaaPoista
 2. Huippukiva arvonta! Mä laittaisin varmastikin huoneeseen yksiväriset pellavaverhot (ja yksivärisen pimennysrullaverhon).

  Mielestäni lastenhuoneisiin etenkin sopii yksiväriset, simppelit verhot, koska muista jutuista huoneessa tulee ihan riittävästi kuviota, väriä ja muuta "sekamelskaa" :D Teidän valitseman ihanan tapetin seuraksi valitsisin esim. nämä vaaleanharmaat/tummanharmaat pellavaverhot: http://www.hm.com/fi/product/12990?article=12990-C#article=12990-C

  VastaaPoista
 3. http://www.verhokauppa.fi/epages/verhokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130623-11092-227634-1/Products/6410/SubProducts/6410-0001&ViewAction=ViewProduct

  http://www.verhokauppa.fi/epages/verhokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130623-11092-227634-1/Products/6864-17-010

  http://www.verhokauppa.fi/epages/verhokauppa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130623-11092-227634-1/Products/1451/SubProducts/1451-0001

  En osannu valita vaan yhtä joten tossa on nyt kolme munmielestä kivaa vaihtoehtoa :)! ja muista sisustuselementeistä niin mieleen tuli toi> http://en.housedoctor.dk/-/electric-light/wall-lamps/Cb0223

  VastaaPoista
 4. Kiva aihe kilpailulle. Olen kyllä hieman jäävi osallistumaan, koska meidän nyt jo teini-ikäisten poikien huoneet ovat olleet puolivalmiita talomme valmistumisesta lähtien (noin 10 v.) ja vaatisivat myös vähintään raivausta lastenkirjojen ja lelujen suhteen :) Ehdotin jo pojille, että saisivat itse valita värejä ja muuta, niin ei kuulemma tarvitse, viihtyvät jo nyt ihan hyvin huoneissaan (äidin mielestä liiankin). Toisella pojalla on alusta asti ollut pari seinää metsänvihreitä ja toisella harmahtavan sinistä. Pöydiksi ostimme Lundian isot peruspöydät, jotka käyvät vaikka ruokapöydiksi, kun(jos muuttavat joskus omilleen.

  Tarviiko huone ehdottomasti sen pimennysverhon? Meillä on pimentävät rullaverhot, mutta niitä ei ole vuosiin liikuteltu alas eikä ylös. Laittaisin verhoiksi tummempaa kuin tuo upeassa tapetissa oleva vaalea. Vaikka pellava ja sen väri sinänsä on ihanaa, niin tummempi kaakaon sävy toisi kontrastia.

  Sängyn petaamista voi sitten tulevaisuudessa auttaa tämmöinen: http://etanaelli.blogspot.fi/2013/10/punkat-ojennukseen.html. Toimii meillä :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja sun pinterestissä!

  Mie ehdottaisin täältä mustaa pimennysrullaverhoa: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50290530/ ja sen kaveriksi villinä joko "Joonas" tai "Isot kivet" pitkää sivuverhoa. Mustavalkoisia, yksinkertaisia ja ajattomia, mutta silti niissä on jujua!

  https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/joonas-kangas-019702-001
  https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/isot-kivet-kangas-019131-001

  PS. Allekirjoittaneelta voi tarvittaessa olla vailla verhonompelupalveluita ;)

  VastaaPoista
 7. Pitääkö huoneen asukki piirtämisestä? Johonkin esim. puuvilla- tai pellavaverhoon voisi asukki itse piirtää tai kirjoittaa suosikkijuttuja tekstiilitusseilla tai sitten tekstiiliväreillä tehdä esim. kämmenien kuvia.
  -Kati

  VastaaPoista
 8. Mustan pimennysrullaverhon kanssa kyllä olisi ehkä kuitenkin kiva vielä jotain väriä sitten sivuverhoihin. Meillä oli aikanaan pojalla sellainen pimennysrullaverho, missä oli tummansininen pohja ja ihan pieni tähtiä kuviona. Oli aika neutraali, mutta silti oli jotain "ideaa". Vähän tämän tyylinen http://www.kangastukku.com/?p=119564&page=Product vaikka tuo kangas ei rullaverhoon kai olekaan.
  Legojen säilytykseen muuten kiva idea voisi olla ne legopalikan malliset säilytyslaatikot, vaikka osa hienoista rakennelmista olisikin esillä. Ja pikku-ukot ja sellaiset pienet erikoispalikat pään malliseen säilytyslaatikkoon. Meillä esikoinen oli myös Lego ja Star Wars-fani, sisustus oli sen mukainen ;) Sopisko joku tämmöinenkin pojan huoneeseen http://www.teknolelu.fi/lelut/lego-star-wars-heratyskello/ ? On sekä Lego-teemaa että Star Warsia samassa...
  pauleceb(AT)gmail.com

  pauleceb(AT)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihania ideoita tullut jo vaikka kuinka paljon... Kävimme juuri pikkukaverin kanssa näitä läpi ja hän huusi innoissaan jokaisen kohdalla: joo otetaan toi! Saan nähdä kuinka kisassa käy. Kiitos kaikille tähän mennessä vastanneille, ihania olette, kun läksitte tähän mukaan!!! :)

  VastaaPoista
 10. Ehdotan pojan huoneeseen sivuverhoja kaunisteen kivoista kankaista: http://www.kauniste.com/collection.php?lng=fi&id=1 Kumpikin noista olisi mielestäni huoneeseen sopiva: toinen hieman leikkisämpi ja toinen graafisempi. Halutessaan voisi ommella sängylle pari tyynyä samasta kankaasta tai sitten ostaa tyynyliinat kaupasta valmiina: http://www.kauniste.com/collection.php?lng=fi&id=4

  Hyvää huoneen muutosprojektia!

  VastaaPoista