torstai 24. heinäkuuta 2014

Nopea tuorepuuro

Lomameiningeissä mennään vielä ja myös ruokapuoli on pysynyt melko simppeleissä kutimissa. Tuorepuuro maistuu hellepäivien aamiaiseksi erityisen hyvältä ja marjasesonki tarjoaa hyviä aineksia siihen. Olen postanut muutaman tuorepuuroreseptin aikaisemminkin, joiden ohjeet löydät täältä: ruokavalion kevätsiivous ja tuorepuuro tattarimyslistä.

Tämä puuro on paremminkin jugurttipuuro kuin perinteinen viljavoittoinen tuorepuuro. Kaupasta löytyvät kreikkailaiset ruokajugurtit passaavat tähän hyvin ja niitä saa kivasti isoissa tonkissa. Hedelminä olen käyttänyt tuoreita nektariineja tai kotimaisia marjoja, mitä milloinkin kaapissa on.Lomalaisen nopea jugurttipuuro
kahdelle

2dl maustamatonta 10% kreikkalaista jugurttia
1 appelsiinin tuorepuristettu mehu 
1rkl chiansiemeniä
1dl suuria luomukaurahiutaleita
1-2 nektariinia paloiteltuna tai kourallinen mansikoita, mustikoita tai vadelmia

Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja jätä puuro yön yli jääkaappiin tekeytymään. Voit makeuttaa jugurttipuuron halutessasi esim. hyvällä hunajalla tai kookossokerilla. Nauti mieluiten kauniissa aamuauringossa pihamaalla kauniista kulhoista ja lisää tuoreita marjoja puuron päälle.

Kuvassa näkyvät Bloomingvillen Carla-kipot ovat ihanan symppiksiä olemukseltaan ja sopivat hienosti aamiaispuurojen ja myslien tarjoiluun. Carla-sarjaa oli meillä webshopin alkutaipaleella myynnissä ja nyt sitä on taas valikoimissa pienen tauon jälkeen. Vähän niinkuin sellainen retro-juttu meille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti