maanantai 27. toukokuuta 2013

Chevre-nektariinileivät

Edelliseen viikkoon mahtui useita kyläilyjä ja kyläilijöitä. Tulin tehneeksi näitä kesäisiä chevre-nektrariinileipiä useampaan otteeseen. Viimeiseksi tein niitä naapurusten grilli-illan alkupalaksi. Leivät ovat nopeita tehdä ja herkullisen makuisia. Salaatin kanssa leivät toimivat myös kivana iltapalana.



Kesäiset chevre-nektariinileivät

1 iso maalaispatonki / ciabattaleipä 
3-4 nektariinia koosta riippuen
1 tanko chevrejuustoa
1 ruukku basilikaa
2 rkl juoksevaa hunajaa 
1 valkosipulinkynsi

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Leikkaa patongista noin 1cm paksuisia siivuja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota hieman oliiviöljyä niiden päälle. Laita leivät uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes ovat saaneet hieman väriä ja rapeutta.

Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi. Hiero valkosipulin leikkauspintaa leipiin. 
Leikkaa nektariinit suurehkoiksi lohkoiksi ja chevre noin 1cm paksuisiksi paloiksi. Asettele nektariinilohkot toiseen päähän leipiä ja chevrekiekot toiseen. Laita takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes nektariinilohkot ovat hieman pehmentyneet ja chevre alkaa "antaa periksi" keskeltä.

Ota leivät pois uunista. Valuta päälle hunajaa ja silputtua basilikaa. Nauti hyvässä seurassa kesästä nautiskellen. 




6 kommenttia:

  1. Namii. Kiitos, tätä kokeillaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Kannattaa kokeilla ja lasillinen hyvää ja kuivaa kaveriksi! :)

      Poista
  2. Juuri olin aamupalalla ja nyt jo tuli nälkä...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina!!! Kesällä voi ottaa aikaistetun lounaan ihan hyvällä omalla tunnolla! :)

      Poista
  3. Näyttääpä tosi herkulliselta! Kiitos jakamisesta, mä laitan mielelläni aina muistiin tällaisia helponoloisia herkkuja, koska en ole "sävellä-itse-kokki :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Katja! Tällaisia nopeita, helppoja ja herkullisia on hyvä olla takataskussa vierasvaraksikin. Aurinkoa viikkoosi! :)

    VastaaPoista