Kesäiset chevre-nektariinileivät
1 iso maalaispatonki / ciabattaleipä
3-4 nektariinia koosta riippuen
1 tanko chevrejuustoa
1 ruukku basilikaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
3-4 nektariinia koosta riippuen
1 tanko chevrejuustoa
1 ruukku basilikaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 ruukku basilikaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Leikkaa
patongista noin 1cm paksuisia siivuja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota hieman
oliiviöljyä niiden päälle. Laita leivät uuniin noin 5 minuutiksi, tai
kunnes ovat saaneet hieman väriä ja rapeutta.
Kuori ja halkaise valkosipulinkynsi. Hiero valkosipulin leikkauspintaa leipiin.
Leikkaa
nektariinit suurehkoiksi lohkoiksi ja chevre noin 1cm paksuisiksi
paloiksi. Asettele nektariinilohkot toiseen päähän leipiä ja chevrekiekot
toiseen. Laita takaisin uuniin noin 5 minuutiksi, tai kunnes nektariinilohkot
ovat hieman pehmentyneet ja chevre alkaa "antaa periksi" keskeltä.Ota leivät pois uunista. Valuta päälle hunajaa ja silputtua basilikaa. Nauti hyvässä seurassa kesästä nautiskellen.
Namii. Kiitos, tätä kokeillaan. :)
VastaaPoistaKiitos Maiju! Kannattaa kokeilla ja lasillinen hyvää ja kuivaa kaveriksi! :)
PoistaJuuri olin aamupalalla ja nyt jo tuli nälkä...:))
VastaaPoistaKiitos Irmastiina!!! Kesällä voi ottaa aikaistetun lounaan ihan hyvällä omalla tunnolla! :)
PoistaNäyttääpä tosi herkulliselta! Kiitos jakamisesta, mä laitan mielelläni aina muistiin tällaisia helponoloisia herkkuja, koska en ole "sävellä-itse-kokki :)
VastaaPoistaKiitos Katja! Tällaisia nopeita, helppoja ja herkullisia on hyvä olla takataskussa vierasvaraksikin. Aurinkoa viikkoosi! :)
VastaaPoista