sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kyynelkanavien rassausta

Äitienpäivä pitäisi olla kerran kuussa. Ei sen passaamisen takia, vaan siksi, että itse aina muistaisi miten siunattu on äitinä ja tyttärenä. 

Aamu alkoi ihanasti alakerran askareiden ääniä sängystä käsin kuunnellen. Kiittelin jälleen makkarin yhteydessä olevaa wc:tä. Loistavaa, ettei tarvitse jalat ristissä odotella juhlinnan alkamista. 

Ihanan äiti-aamiaisen antimia!
Nautimme äitienpäivälounaan metsäretkellä lähimetsässä. Metsä oli herännyt eloon viimeisen viikon aikana ja siellä oli jo todella vihreää. Pojat pistivät lounaan jälkeen metsä-parkourharkat pystyyn. Hiki tuli kaikille!
Kotipihassakin oli jo kasvunmerkkejä näkyvillä. Esikot rehottivat täydessä kukassa ja puiden ja pensaiden silmut olivat aukeamassa. Tuntuu siltä, että luonto on kirinyt pahasti myöhässä olleen kasvukauden kiinni ennätysajassa. 
Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, että yksi pihamme asukkaista, Samu-sirkka on nukkunut pois. Se tapahtyi kylläkin jo kolme vuotta sitten. Hautapaikalle vietiin kuitenkin kukkia heti, kun se paljastui lumen alta. Metsästä löytynyt ruosteinen lokasuojanpätkä toimii hautakivenä. 


Päivälliseksi grillasimme kotipihalla ja tarkoitus oli syödäkin ulkona. Minä vilukissa vinguin kuitenkin viimehetkellä sisälle. Haluan syödä pihvini lämpimässä ja lämpimänä. Sain lapsilta uskomattoman ihania omatekoisia lahjoja ja kortteja. Sain myös rakkaan ystäväni Teijan juuri ilmestyneen runokirjan. 

Kirja on Teijan esikoisteos. Runot kertovat äitiydestä ja lapsista, mutta myös vanhenemisesta ja luonnosta. Runoissa käsitellään paljon elämän iloja, mutta myös kipeitä asioita. Useat runojen henkilöistä ja tapahtumista ovat minulle tuttuja ja siksi tämä kirja liikuttaa minua ihan erityisesti. 

Teijan runoja lukiessani tuli kyynelkanavat rassattua huolella puhtaiksi. Olen todella ylpeä Teijasta ja kiitollinen siitä, että hän on julkaissut tämän teoksen! Loistavaa Teija!

Ihaninta toukokuista äitienpäivän iltaa kaikille ystävilleni!

11 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja äitienpäivä kuulostaa olleen yhtä ihana kuin tänään vietetty oma ensimmäinen äitienpäiväni! Onnea on kun saa olla äiti <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niinuska-dear ja suuret onnittelut ensimmäisen äitienpäivän johdosta! Ikimuistoisia aikoja elämässänne! <3

   Poista
 2. Kivan kuuloinen päivä, hyvää äitienpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi ja ihanaa äitienpäivää sinulle myös! Ihanan aurinkoisilta näyttivät kuvat myös sinun postauksessasi! :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Ihanaa äitienpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kerttu! Kirjoitit todella kauniisti äitienpäivästä ja sen merkityksestä. Täydellisyyden tavoittelu on aihe jota täälläkin päässä ja omassa äitiydessään tulee mietittyä paljon. Onnellista äitienpäivää sinulle myös!

  VastaaPoista
 5. Ihana äitienpäivä. <3 Ja voi Samua.

  Jaoin sinulle blogissani tunnustuksen. Olen ihan koukuttunut ihanaan blogiisi, ihania kuvia, reseptejä ja tyylisi miten kirjoitat. Vaikutat mahtavalta tyypiltä. :)

  Aurinkoa viikkoon!

  Maiju
  http://platefuloflove.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju-ihanainen! Sait tahmeasti liikkeelle lähteneen päiväni kirkastumaan. Kivaa, että olemme löytäneet toisemme täällä blogosfäärissä.:) Kiitos myös myötätunnosta Samua kohtaan, kerron pikkumiehelle terveisiä. ;)

   Poista
 6. Hei, uusi lukijasi ilmoittautuu ;) Ihana blogi sulla ja onnea Cilla´s kesäpuodille!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Riikka ja lämpimästi tervetuloa porukkaan! Kävin juuri tunnelmoimassa myös sinun elämänmakuista blogia ja ihailemassa kauniita kuviasi. :)

  VastaaPoista