maanantai 3. kesäkuuta 2013

Guacamolesalaatti

Olen avokadoaddikti tai paremminkin guacamolesellainen. Helteiden myötä tuli tarve freesata tuota himoitsemaani herkkua ja kokeilin sitä soseuttamisen sijaan salaattina. Salaatti sai lisäannoksen raikkautta paloitellusta limen hedelmälihasta. Limen paloittelu onnistuu helposti, kunhan saat käsiisi pulleita ja mehukkaita yksilöitä. Hedelmä lohkotaan pituussuunnassa ja hedelmäliha irroitetaan kuorestaan ja kalvoistaan terävällä veitsellä.

Mateuksen näyttävä osterivati löytyy täältä: Cilla's/Mateus

Guacamolesalaatti
4:lle

2 kypsää avokadoa
2  luumutomaattia tai 
 eri värisiä kirsikkatomaatteja
1/2 punasipuli
1 kevätsipulinvarsi
1 pullea ja mehevä lime
1/2 punainen chilipalko
pieni nippu korianteria
Hyvää oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Hyvää suolaa myllystä

Paloittele avokadot suurehkoiksi kuutioiksi. Paloitele myös tomaatit saman kokoisiksi kuutioksi. Leikkaa lime pituussuunnassa lohkoiksi ja purista yhdestä lohkosta mehua avokadojen päälle. Lohko limen loppuosa ja leikkaa lohkoista hedelmäliha terävällä veitsellä. Paloittele hedelmäliha pieniksi kuutioksi. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi, kevätsipulinvarsi pieniksi pätkiksi ja chili pieneksi kuutioksi.

Laita raaka-aineet kerroksittain salaattivadille ja pirskottele oliiviöljyä pinnalle. Rouhi suolaa ja mustapippuria pinnalle ja sekoita ainekset varovasti sekaisin. Irrota korianterin lehtiä oksistaan ja revi niitä hellävaroen salaatin päälle.

Herkuttele grillatun lihan kanssa tai avokadoaddiktin tavoin sellaisenaan.

Nautinnollisia helleiltoja hyvien makujen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti