tiistai 18. kesäkuuta 2013

Helppo marinadi possulle

Lomakodin keittiössä on käytössä vain murto-osa maustearsenaalista, mutta parhaat maut taitavatkin syntyä yksinkertaisista raaka-aineista. Grillasimme tänään tällaista simppelisti maustettua, grillattua porsaan sisäfileetä. Hyvin tuntui maistuvan uimahommissa nälkiintyneelle pesueelle.

Grillattu porsaan sisäfilee
2:lle aikuiselle ja 2:lle muksulle

1 maustamaton porsaan sisäfilee

1dl hyvää neitsytoliiviöljyä
1/2 valkosipulinkynttä pieniksi paloiksi leikattuna
1tl punaista balsamicoa
1tl hunajaa
1rkl dijonsinappia
0,25tl suolaa
0,25tl mustapippuria
0,5tl kuivattua oreganoa

Leikkaa liha noin kolmen cm:n paksuisiksi siivuiksi js painele niitä kädellä vähän matalammiksi. Sekoita marinadin ainekset ja levitä tahnamainen marinadi pihvien päälle. Jätä pihvit huoneenlämpöön noin tunniksi maustumaan.

Grillaa pihvit nopeasti kuumalla grillillä noin pari minuuttia / puoli. Tarjoile hyvän yrttiöljyn (sekoita sauvasekoittimella nippu lehtipersiljaa, 1/2 valkosipulinkynttä, desi oliiviöljyä, loraus etikkaa, 1tl hunajaa, ripaus suolaa ja mustapippuria), höyrytettyjen kasvisten ja ranskalaisten perunoiden kanssa. Kyytipojaksi lasillinen kevyttä punaviiniä tai kesäistä roseeviiniä.

Rauhallista tiistai-iltaa ja rentomielistä juhannukseen valmistautumista kaikille!



2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Täytyy pistää ylös, niin osaan meidän lomakohteessa kokkailla jotain järkevää. Onko tuossa kodissa siis perusmausteet tarjolla, vai pitääkö nekin hankkia itse, ruokaostosten yhteydessä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katja! Perusmausteet olivat kyllä, mutta aina joutuu ostamaan jotain pientä lisää. Koetan kuitenkin miettiä valmistettavaksi sellaisia ruokia, ettei tarvitse ostaa kauheasti erillaisia tarvikkeita. Kotona tulee usein tehtyä soijakastike- ja ketjap manis -pohjaisia marinadeja ja vaihtelun vuoksi oli kiva tehdä tuota sinappipohjaista ja valkosipulista marinadia. Sinappia oli ostettava poikien hodaritarpeisiin muutenkin. Loma ilman hodareita on kuulemma ihan turha (meidän miesten mielestä) :). Ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista