torstai 27. kesäkuuta 2013

Home sweet home

Reissu on jo takana ja viimeisinkin pyykkikoneellinen pestynä. Kivaa oli, mutta kyllä koti on aina koti. Sää on myös ollut kerrassaan loistava ja arkea on kiva jatkaa Suomen suvessa.

Tunnustettakoon, että lomakuvia selaillesani huomasin kaipaavani monia asioita. Rakastan merta ja ranta-aallokossa käyskentely on mielestäni parasta meditaatiota. Aaltojen äänet ja niiden tasainen ja yhtäjaksoinen liike rauhoittaa ja selkiyttää ajatuksia. Hiekan lapioiminen ja kantaminen veden ääreltä linnatyömaalle on myös parasta liikuntaa mitä ajatella saattaa.


Jäin myös kaipaamaan yhdessä tekemisen riemua, joka syntyy vaikkapa siitä, kun synttärikakku loihditaan vieraan maan puolivalmiista raaka-aineista. Valmis sokerikakku sai pähkinä-suklaalevitteestä tahnakuorrutuksen ja hitsisti koristeita. Poikien mielestä enemmän kuin kelpo synttärikakku. Äidin ja isin mielestä vähän imelänpuoleinen, mutta silti ihana.


Kaipaan myös sitä esteettistä elämystä, mitä vieras maisema tarjoaa. Tässä kaupungissa meren lisäksi kauneinta olivat upeat valkorapatut talot kirkkaan sinistä taivasta vasten. Perheemme jäi myös kaipaamaan vuorenpäältä kaupunkia vartoivaa härkää, joka tervehti meitä aina autolle noustessamme. Eniten taidan kuitenkin kaivata sitä jouten olon ihanuutta. Tavoittelimme lomallamme pitkästymistä. Parhaita hetkiä olivat ne, kun alkoi tuntua siltä, että pitäisköhän tehdä jotain, sen sijaan että tekemisen paljous ahdistaa takaraivossa. 


Mikään ei kuitenkaan voita kotiin tulemisen tunnetta. Oma sänky, oma talo, oma puhdas vesijohtovesi ja monta muuta ihanuutta. Minä taidan olla vähän hömppä, kun huomasin myös kaipaavani Mateuksen Jumbomukia aamukahvilla. Sellaisia ne ovat ne arjen pienet ilot. Iloista torstaita kaikille, muistakaa nautiskella niistä pienistäkin asioista arjessanne!

7 kommenttia:

 1. Niin mukavasti kirjoitettu :). Juuri noinhan se menee, ja kun on kotiin päässyt ja nauttinut taas arjesta, niin rupeaakin suunnittelemaan jo seuraavaa matkaa! Kodin voittanutta ei kuitenkaan ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ja juu, reissuhaaveita on jo paljon mielessä. Iloista heinäkuun alkua sinulle!

   Poista
 2. Ihanasti kirjoitit ja ah mitkä kuvat :)

  Mä aloitan lomani tänään -ihan kohta.

  love. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sannasein! Taitaa olla sinulle melkoisen tuttuja maisemia. Ihanaa lomaa!

   Poista
 3. Heissan Cilla! Kotiuduimme juuri aamulla Fuengirolan reissusta ja sattumalta eksyin sivuillesi, hih! Oltiin viikko reissussa, vuokrattiin myöskin talo (tutuilta) - oli kyllä ihanan helppoa ja rentouttavaa lomailua... Kivaa kesän jatkoa sinne! Anni (Vanamo-S ...)

  VastaaPoista
 4. Anni jatkaa: ja kun kartalta katsoin, meidän talo on n 1 km päässä siitä teidän talosta - samoilla hoodeilla siis pörrättiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Anni ja mukavaa kuullu sinusta! Kivaa kuulla myös, että osuttin niin lähekkäin lomailemaan. Harmitus vain, ajoitus vähän ontui. Olisi ollut mukavaa laittaa hiekkalinnakisat pystyyn! Iloista kesän jatkoa sinulle myös" :)

   Poista