lauantai 14. helmikuuta 2015

Cilla's Zotter

Törmäsin Zotter -suklaisiin joululomalla Tallinnassa. Maistelin tuliaisiksi tuotuja suklaita ja kahlasin valmistajan nettisivuja läpi. Meinasin tulla hulluksi uppoutuessani eri kaakaopapulajikkeiden vivahteisiin, valmistusmetodeihin ja raaka-aineluetteloihin. Pakkausten upeat kuvateokset saivat minut hihkumaan ihastuksesta ääneen.

Zotter on kunnianhimoinen suklaatehtailija Itävallasta. Käsityönä valmistettujen suklaiden raaka-aineet ovat pääsääntöisesti luomua ja Reilun Kaupan tuotantoa. Suklaat valmistetaan papujen paahtamisesta pakkaamiseen asti Itävallassa. Korkea taso, kunnianhimo ja yllätysellisyys kuvaavat Zotteria mielestäni hyvin. Zotter -suklaat ovat arjen luksusta ja estetiikkaa parhaimmillaan ja toimivat  myös loistavana ystävänpäivän muistamisena.

Zotter tunnetaan myös innovatiivisista makukokeiluistaan. Rapeilla pekonihippusilla maustettu suklaa jäi minulta vielä tilaamatta, mutta koetin löytää valikoimiimme myös jotain yllätyksellisyyttä. Vai mitäs sanotte ylellisellä porkkamoussella ja inkivääri-omenahillolla täytetystä ja 50% suklaalla kuorrutetusta täytesuklaasta? Hauska erikoisuus on myös vegaanituotteeksi suunniteltu maitosuklaa, jossa hienoksi jauhettu hirssi ajaa maidon virkaan.


Cilla's Herkut  -osastolta löytyvät Criollo -kaakaopavusta tehty sofistikoitunut 82% tummasuklaa, ihanan intensiivinen ja runsas maitosuklaa Nicaragua 60%, maitosuklaan ja valkosuklaan herkullinen sekoitus Milky White, karamellisoidusta tirolilaisesta täysmaidosta herkulliseksi keitelty Caramel Milk. 

Meiltä löytyy myös  upeita Hand Scooped -täytesuklaita sekä Drink Chocolate -kaakaosuklaatankoja. Korkean kaakaopitoisuuden omaava suklaatanko sulatetetaan kuumaan kaakaoon ja hiihtoloman de luxe -herkkukaakao on valmis. Herkullista ystävänpäivää kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti