tiistai 24. helmikuuta 2015

Cilla's Swedish Stockings

Maahantuoja-ystävättäreni soitti ja kertoi, että on saanut valikoimiinsa ihania uutuuksia. Ekologisia sukkahousuja Ruotsista. Tunnustettakoon, että puhelu soljahti aluksi ajatuksissani "kiitos katsellaan sitten myöhemmin" -osastolle. Tapasin maahantuojan kuitenkin pian puhelun jälkeen ja hän jatkoi innokkaasti sukkahousujen esittelyä. Taisi tietää minun kuuluvat kohderyhmään.


Nadja Forsberg ja Linn Frisinger alkoivat pohtia kaatopaikalle päätyvien sukkahousujen kohtaloa. Sukkahousujen nailon on muovivalmistetta, joka ei todellakaan kuulu uusiutuviin luonnonmateriaaleihin, vaan jää hengailemaan kaatopaikalle ihan liian pitkäksi aikaa. Ensimmäisiä sotien jälkeisten aikojen nailoneita korjattiin ja käytettiin merkittävästi nykyistä pidempiä aikoja. Nykyisin ne ovat lähinnä kertakäyttötavaraa, enkä lähde edes arvailemaan millaisia määriä sukkiksia kaatopaikoille vuosittain päätyy.

Nämä tosiasiat mielessään Nadja ja Linn huomasivat markkinoilla olevan tarvetta ekologiselle vaihtoehdolle. Swedish Stockings -sukkahousut tehdään kierrätetystä nailonlangasta. Ekologinen lähtökohta ei tässä tapauksessa tarkoita suinkaan tylsää tai tyylitöntä tuotetta. Premium-laatuisissa sukkiksissa ja polvisukissa on todella kaunis neulos ja useita kauniita kuvioituja malleja.Cilla's valikoimiin saapuu mm. pilkullisia 40 denierin Filippa-, mustia 60 denierin Olivia- ja kalanruotokuvioituja 40 denierin Nina- sukkiksia. En myöskään malttanut olla tilaamatta IHANIA vanhanajan saumasukkahousuja (Stefanie seam 20 den.). 1950-lukulaisuudesta on kivasti merkkejä muotimaailman trendeissäkin. Saumasukkiksissa voikin sitten haaveilla vaikka keväisestä Pariisin minilomasta.Koekäytön ja nettisivuihin tutustumisen jälkeen olen vannoutuneena Wolford-käyttäjänä valmis vaihtamaan näihin kaunottariin. Ovat myös hinnaltaan Wolfordeja edullisempia. Ensimmäinen tilaus on tehty ja Swedish Stockigsit saapuvat meille toivottavasti jo viikonlopuksi. Tervetuloa tutustumaan paikan päälle.

Kiitos ystävättärelleni, kun pidit pääsi ja tutustutit minut näihinkin ihanuuksiin. Ihania helmikuun viimeisiä päiviä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Luin sun aiemmista postauksista, että oot käyttänyt Meine Basea ihonhoitoon. Osaisitko neuvoa, miten sitä tulisi käyttää ja esim. millaisen puhdistusemulsion kanssa?

    VastaaPoista