tiistai 11. kesäkuuta 2013

Näppärä lounassalaatti

Sain idean tähän näppärään lounassalaattiin Torkkuja ja Nokkosia blogin taco-postauksesta. Seuraan blogia suurella innolla ja saan sieltä paljon inspiraatiota terveellisiin ja kivoihin ruokiin. Kuvat ovat myös kerrassaan upeita, kannattaa käydä kurkkaamassa.

Tarjoilin oman versioni tacotäytteet rapean lehtisalaatin kanssa tacokuorien sijasta. Mukavaa ja terveellistäkin käsin syötävää. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat vähän vaihtelua pilputtuihin ja haarukalla suuhun pistettäviin salaatteihin.


Kesäinen pähkinäsalaatti
4:lle

Tomaattisalsa:
3-4 tomaattia koosta riippuen
1 valkosipulinkynsi
1rkl hyvää italialaista luomu extra virgine öljyä
0,5rkl valkoviinietikkaa
Hyvää suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Nippu tuoretta korianteria

Paahdetut, mausteiset pähkinät:
1,5dl saksanpähkinöitä
1,5dl cashewpähkinöitä
Rypsiöljyä
Hyvää suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
1tl paprikajauhetta
0,5tl chilijauhetta
0,5tl juustokuminaa
1tl kuivattua timjamia

Kesäkurpitsakuutiot:
1 kesäkurpitsa
Rypsiöljyä
Hyvää suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä

Muut tilpehöörit:

Kevätsipulia

Pehmeää raejuustoa

Iso kerä rapeaa lehtisalaattia


Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianterinlehden ja sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin. Tarkasta maku ja jätä tomaattisalsa hetkeksi tekeytymään.

Leikkaa pähkinät ronskin kokoisiksi paloiksi. Laita rypsiöljyä paistinpannulle ja lisää mausteet. Anna mausteiden ja öljyn lämmitä pannulla, mutta varo etteivät pääse palamaan. Lisää pähkinät ja pyörittele öljy-mausteseoksen kanssa sekaisin. Ota pois lämmöltä, kun pähkinät ovat lämminneet ja paahtuneet hieman mausteseoksessa.

Pese ja huuhtele kesäkurpitsa. Leikkaa kesäkurpista veitsellä pieniksi ja tasakokoisiksi kuutioiksi. Paista kuutiot rypsiöljyssä pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa kevätsipulit pieniksi pätkiksi ja laita ne ja raejuusto omiin kulhoihinsa tarjolle. Voit halutessasi maustaa raejuuston myös kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Pese salaatinlehdet ja ravistele kuivaksi. Laita salaatinlehdet, kesäkurpitsakuutiot, paistetut pähkinät ja tomaattisalsa omissa kipoissaa esille.

Täytä salaatinlehti tacojen tapaan täytteillä, kääri rullaksi ja pistele iloisesti poskeesi. Juomasuosituksena ihanan lempeä hiilihappoinen San Pellegrino Terme, eli kotoisasti S Pelle kuten meidän perheen pienin juomaa kutsuu.

Herkullisia ja ravitsevia lounashetkiä kaikille!


1 kommentti:

  1. Heippa! Hauskaa, että taconi taipuivat tällaiseksi annokseksi :) Olin unohtanut vastata kommenttiisi postauksessani, kävin nyt huikkaamassa.

    VastaaPoista