torstai 19. syyskuuta 2013

Ihana Mifuko

Tutustuin Mifukoon silloin, kun aloin hahmotella mielessäni tulevan webshopin tuotevalikoimaa. Tunnustaudun "ei koruihmiseksi", joka ottaa vihkisormuksenkin pois heti kotiin saavuttuaan. Tästä syystä olin mielessäni rajannut korut pois tuotevalikoimasta. Mieli muuttui lennosta Mifukon mallistoon törmättyäni. Nämä eettisesti valmistetut ja upeaa suomalaista designia edustavat korut olivat ensimmäisten valitsemieni tuotteiden joukossa.


Tuotekuvat Uupi Tirronen

Mifukon tuotteet syntyvät yhteistyössä suomalaisten muotoilijoiden ja taitavien afrikkalaisten käsityöläisten kanssa. Mifukon tavoitteena on työllistää yhä useampia käsityöläisiä ja tarjota heille säännöllinen toimeentulo Nairobissa, Mombasassa ja Keniassa. Kierrätetystä alumiinista valmistetut rannekorut ja sormukset valmistetaan pienessä työpajassa Kiberan slummissa Nairobissa. Pajan omistaa seppä Steve, joka työllistää pajassaan useita entisiä katunuoria. Romumetallista valmistettujen korujen tuotolla Steve kehittää pajaansa.

Mifukolle myönnettiin Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Suomalaisen Työn Liiton myöntämän merkki annetaan yrityksille, jotka kehittävät ratkaisuja yhteiskunnallisiin ja ekologisiin ongelmiin. Mifukolla on myös Desing from Finland -merkki. Cilla's antaa vielä pari papukaijamerkkiä näiden lisäksi. Ihanat naiset Mari ja Minna tekevät todella hyvää työtä!


Mari ja Minna työssään. Kuva Uupi Tirronen.

Suloiset Bundi ja Kauko -pehmoeläimet valmistetaan
luomupuuvillasta ja niissä käytetään ekologisia väriaineita. 

Kiondo-koreja eri väreissä!
Cilla's valikoimiin saapui juuri ihania uutuuksia, kuten Bamba-rannekorun kanssa yhteen sopiva Wewe-sormus. Se tosin myytiin saman tien loppuun ja odottelemme uutta tilausta tulevaksi. Ihastuin myös Mifukon joulukoristeisiin. Steven pajalla kierrätetystä alumiinista valmistettuja sydämiä, tähtiä ja muita jouluisia kuvioita. Mitäs sanotte, sopisivatko ne Cilla's webshopin valikoimiin? Minä ainakin innostuin ja ihastuin kovasti. Kaikki tuotteet löytyvät myös Keravan Bedmil&Cilla's putiikilta.

Esteettistä ja eettisesti fiksua torstaita kaikille!


Wewe-sormus
Bamba-rannekoru. Korujen tuotekuvat Uupi Tirronen
Joulukoristeiden tuotekuvat Uupi Tirronen.


Lintukoristeiden kuva Minna Impiö.
10 kommenttia:

 1. Joulukoristeet on tosi kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eiks olekin! Minustakin ovat tosi piristävä vaihtoehto ns. Muovikoristetulvan keskellä. :)

   Poista
 2. Äkkiä joulukoristeet Cilla's webshopin valikoimiin. Ostan heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, kiitos Marko! Ilmoitan kun ovat tilattavissa. :)

   Poista
 3. Mä haluan kanssa noita joulukoristeita
  Voiko tehdä jo varauksen?

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Palaan pian asiaan, kunhan kuulen toimitusajasta. :)

   Poista
  2. Jipii - jään odottelemaan :)

   p.s. Ikävä myös sinua ystäväni

   Poista
  3. Miss U 2 Sannasein! Nähdään PIAN!

   Poista
 4. Ihania kaikki tyynni!
  Mä tiedän että Fanni haluaa pehmopöllön.. ;) Haemme sellaisen kyllä.
  Nähdään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Pistetään Bundi-pöllöt tilaukseen, että pääsette tutustumaan niihin. Tervetuloa taas putiikille ja haliterkut ihanalle Fannille! :)

   Poista