lauantai 21. syyskuuta 2013

Lämmittävä kanakeitto

Tämä keitto kuluu meidän perheen suosikeihin monen vuoden takaa. Keitto sopii loistavasti viilenevien syysiltojen sopaksi. Keitä isompi kattialallinen kerrallaan ja lämmitä kiireisten arki-iltojen pelastukseksi.

Keitossa on runsaasti valkosipulia ja inkivääriä, mikä tekee siitä myös hyvän flunssankarkoittajan. Siitä saa vastustuskykyä ennaltaehkäisemään tai hyvän taisteluapurin alkavan flunssan nitistämiseen. Lämmin soppa myös lohduttaa mieltä ihanasti.



Lämmittävä kanakeitto

500g maustamatonta broilerinrintafileetä
2cm kokoinen pala inkivääriä
3 valkosipulia
Rypsiöljyä
Hyvää merisuolaa ja mustapippuri myllystä
1,5 - 2l vettä
Kasvis- tai kanalientä
2 laakerinlehteä
Luomusitruuna

2-3 eriväristä paprikaa
1 keskikokoinen parsakaali
1 purjosipuli
1 pieni purkki kirsikkatomaatteja

Tuoretta basilikaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pese ja poista siemenet paprikoista. Paloittele paprikat suurehkoiksi paloiksi. Pese ja paloittele parsakaalit isohkoiksi paloiksi. Halkaise ja huuhtele purjo hyvin. Lado kasvikset uunipellille ja pirskottele vähän öljyä pintaan. Laita kasvikset uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi (vahdi, etteivät purjot pääse palamaan).

Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paloittele broilerinrintafileet ronskeiksi paloiksi. Laita öljyä suuren soppakattilan pohjalle ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia kuumassa öljyssä pieni hetki. Lisää broilerikuutiot ja ota niihin väri pintaan. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.

Lisää vettä kattilaan ja lisää laakerinlehdet ja liemikuutiot tai liemijauhe. Anna veden kiehua ja kuori pintaan muodostuva vaahto pois. Lisää paahdetut kasvikset sekä sitruunankuoresta ohuesti vuoltuja lastuja (noin 1/2 sitruunan kuori). Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan, tai kunnes broileri on kypsää.

Annostele soppa kauniille lautasille ja lisää koristeeksi ja makua antaaman reilusti tuoretta basilikaa. Nauti hyvän taustamusiikin kera kynttilänvalossa ihanasta arjesta nautiskellen.

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, jospa tämä olisi se "salainen ase" tästä flunssasta toipumiseen!
    /Anu

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu! Tsemppiä toipumiseen ja energisiä syyspäiviä! :)

    VastaaPoista
  3. Oli TOSI hyvää! Ja jos nyt en ihan heti parantunutkaan, niin auttoi se silti, masu täynnä on aina parempi mieli! :)
    /Anu

    VastaaPoista