lauantai 28. syyskuuta 2013

Pikaterkut Sardiniasta

Voih, miten pittoreski pieni saari tämä onkaan. Ensivaikututelma on ollut kovin leppoisa. Ei korkeita hotellikomplekseja, eikä suuria toimistorakennuksia. Espanjassa nähtyjä, keskeneräisiä ja autioituvia liikehuoneistorakennuksia ei myöskään ole onneksi näkynyt. Pieniä satamia huvialuksiineen ja kalastusveneineen tuntuu tupsahtavan vastaan sieltä täältä. Nämä havainnot tosin perustuvat autosta käsin tarkkailuun, lähempi tutustuminen ja kuvataltiointi ovat jääneet vielä odottamaan. 

Yllä olevat sumuiset aamukuvat otettiin tänä aamuna. Puolisoni joukkue kävi tutustumassa ensimmäiseen maastokokeeseen kävellen. Korkeiden hellelukemien takia kävelyt pitää tehdä aikaisin aamulla. Kahdeksan kilometrin pituinen maastokoe sisälsi jyrkkiä ja pitkiä nousuja, irtolohkareista ja kuivaa savimaastoa sekä ohdakkeisia peltopätkiä. Pujahdus viileään Välimereen tuntui maistuvan lenkin jälkeen. 


Tänään on ohjelmassa kisojen viralliset avajaiset. Maiden delegaatit kävivät myös istuttamassa alueelle 36 puuntaimea. Yksi jokaista osallistuvaa maata kohden. Tämän avulla kompesoidaan symbolisesti moottoripyöräkisan aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä. Onpa mukavaa, että ekologinen näkökulma on otettu huomioon. Iloista lauantaita kaikille!3 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa ja miehelle onnea kisoihin :)

  t.Sanna

  VastaaPoista
 2. Sardinia on varmasti ihana, minulla haaveissa :)

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sanna ja LadyBlue ja iloista sunnuntaita!

  VastaaPoista