Lauantai-illan ateriaksi voisi sopia meidän viime viikonloppuinen rötväilyruoka. Teimme fish & chips voileipiä. Kala on lähi K-supermarketin pakastekala-altaasta, mutta silti tämä maistui kaikille. Tuoreesta kalasta toki tulisi vielä maukkaampi. Käytin myös kurkkumajoneesiin tuorekurkkua, en säilöttyä suolakurkkua alkuperäisen ohjeen mukaan. Leivän muutin myös ruisleivästä maalais-hiivaleipään. Kyytipojaksi maistui pullo olutta ja pienemmille Angry Birds limsaa. Niistä on herkulliset perheen lauantai-illat tehty.
Fish & chips voileivät
4:lle
8-10 suurta perunaa
1rkl voita
2rkl oliiviöljyä
merisuolaa
1dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1dl korppujauhoja
4 kuhafileetä (tai jotakin sopivaa vaalealihaista kalaa)
voita
merisuolaa ja mustapippuria
1dl kevytmajoneesia
1dl kuutioitua tuorekurkkua
merisuolaa ja mustapippuria
50g salaattia
4 siivua maalaisleipää
oliiviöljyä
1 sitruuna
Laita majoneesi kulhoon ja sekoita kurkkukuutiot sen sekaan. Lisää merisuolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja jätä makujen tasaantumaan jääkaappiin.
Laita vehnäjauho, kananmunat (joiden rakenne on rikottu haarukalla) ja korppujauhot kukin omaan kulhoonsa tai syville lautasille. Käytä kalafileet ensin vehnäjauhossa, seuraavaksi kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujahoissa. Paista samantien kullanruskeaksi. Mausta fileet merisuolalla ja pippurilla.
Paista myös leipäsiivut pannulla, pienessä oliiviöljytilkassa. Kasaa leivät valmiiksi, tai vie kaikki raaka-aineet pöytään ja anna ruoakailjoiden kasata itse omat herkkuleipänsä.
Herkullista viikonloppua kaikille. Minä lähden kuopuksen kanssa ihan kaksistaan sukuloimaan. Jännää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti