tiistai 2. huhtikuuta 2013

Taas yhdenlainen lammastagine

Marokkovillitys senkuin vahvistuu mielessäni ja kaivoin pääsiäisenäkin taginepadan esiin. Tämän marokkolaisen karitsapadan ohje oli jäänyt kummittelemaan mieleeni Food and Travel lehdestä. Kirjoitin tästä lehdestä ja valmistin sen ohjeen mukaista goalaista kurpitsakeittoa aikaisemmassa postauksessani, klik.




Ohje on todella simppeli ja nopea valmistaa. Reseptin juju on raastetussa sipulissa ja padassa kypsytetyissä "uppomunissa". Liha kypsennetään taginessa tai uunipadassa runsaassa voissa, mikä  pyöristää makua kivasti. Raastetussa sipulissa marinoitu karitsanpaisti oli todella mehevän makuinen ja kananmunat sopivat ruokaan mainiosti. Perheemme suosittelee!

Marokkolainen karitsapata

700g karitsan paahtopaistia
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
0,5dl rypsiöljyä
1tl hyvää merisuolaa
rouhittua mustapippuria
50g voita
iso nippu lehtipersiljaa (ja korianteria halutessasi)
1tl jauhettua juustokuminaa
tl paahdettua paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1 kanelitanko
vettä
1 sitruunan mehu

Kuutioi karitsan paahtopaistit ronskeiksi kuutioksi. Raasta toinen sipuleista ja valkosipulinkynnet. Lisää rypsiöljy, merisuola ja mustapippuri raastettujen sipuleiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada sipuli-öljytahna kartisanlihojen päälle. Jätä marinoitumaan vähintään tunniksi.



Grillaa lihakuutiot ulkogrillissä tai paista kuumalla paistinpannulla liedellä lihaa nopeasti käännellen, kunnes niissä on kauttaaltaan kaunis väri pinnassa. Laita tagine tai tavallinen liedenkestävä uunivuoka hellalle lämpiämään. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää lihat, toinen raastettu sipuli, silputtu lehtipersilja (säästä vähän koristelua varten), jauhetut mausteet ja kanelitanko. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ainekset padassa, pienennä lämpöä ja anna sen muhia liedellä noin 45-60 minuutina ajan.

Tarkasta loppuvaiheessa liemen ja lihan maku, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa merisuolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi kananmunat yksi kerrallaan. Huolehdi, ettei pata kiehu liian kovasti, vaan muhii hiljaan hymyillen. Riko kananmuna ja kumoa se lähellä padan pintaa (ei korkealta lorotellen). Anna kananmunien hyytyä (noin 3-5 minuuttia) ja ota pata pois liedeltä. Nouki kanelitanko pinnalle esiin ja koristele pata lopulla silputulla lehtipersiljalla.

Tarjoile padan kanssa hyvää luomulaatuista basmatiriisiä ja paahteisen mausteista etelä-afrikkalaista punaviiniä. Bellinghamin Shiraz lunasti lupauksensa savuisuudesta ja pippurisuudesta ja komppasi tätä karitsapataa hienosti.




Meillä juhlittiin pääsiäisenä myös 13. hääpäivää. Voi vitsit, onko siitäkin jo niin kauan?

Toivottavasti teillä kaikilla oli erinomainen pääsiäinen. Tsemppiä loppuviikkoon!








1 kommentti:

  1. Nam - toivottavasti saan mieheni tekemään mulle tätä pian

    t. Sanna :)

    VastaaPoista