sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

In love with Mateus


Olen täysin aseeton Mateuksen kauneuden edessä. Sen värit, muodot ja materiaalin pehmeys saavat sydämeni lyömään tiheämmin.

Kaikki postauksen kuvat ovat Mateuksen kuvapankista.


Mateuksen muotokielen ja värien takana on yrityksen omistaja Teresa Lundahl. Vuonna 1993 perustettu yritys toimii Ruotsissa, mutta valmistus tapahtuu Portugalissa. Teresalla on jalat tukevasti molempien maiden maaperällä. Hän on kasvanut Portugalissa, mutta asettunut rakkauden perässä asumaan Ruotsiin.

Teresa toimi useita vuosia valokuvamallina maailmalla. Hän ammentaa väri- ja muotoiluideoita juurikin muotimaailmasta. Rohkeat ja hehkuvat värit yhdistetään perinteiseen portugalilaiseen muotokieleen ja käsityötaitoon. Tästä yhdistelmästä syntyy Mateuksen näyttävän malliston ylivoima ja jäljittelemätön salaisuus.Teresa kertoo, että hän aloittaa tuotteiden suunnittelun miettimällä ensimmäiseksi sitä, miltä se näyttäisi kattauksessa. Hän rakastaa ystävien kutsumista kotiinsa ja näyttävä kattaus on aina pääroolissa. Kattaus on kuin näyttämö, jota voi muuttaa jatkuvasti vuodenaikojen ja tunnelmien mukaan. Tämä on myös minulle todella tärkeää ja varmasti yksi syy siihen, miksi sarja on minulle niin mieluinen.

Kaikki Mateuksen astiat valmistetaan ja maalataan käsityönä, eikä yksikään astia ole täysin samanlainen keskenään. Teresa kertoo, että luonnon savesta valmistetut astiat herättävät aisteja. Astioissa tuntuva pehmeys ja lämpö on jotain mitä on vaikea sanoin kuvailla. Se pitää itse kokea!Mateus -astiasarja tulee pian täydentämään Cilla's feel good webshopin valikoimia. Sarja tukee hyvin Cilla's lifestylen mukaista kauniimpaa, iloisempaa ja rennompaa arkea. Cilla'sin valikoimiin nämä kaunottaret saapuvat ensi viikolla. Juuri sopivasti kun on aika aloittaa kevään juhlien kattauksien suunnittelu.

Sarjan tuotteilla saa lähes loputtomiin erilaisia ja erihenkisiä kattauksia ja tunnelmia aikaiseksi. Harmaiden ja tummien värien avulla voidaan luoda rouheita musta-valko-harmaa -henkisiä kattauksia. Väreillä ja pitseillä puolestaan voi taikoa yltiöpäisen romanttisia fiiliksiä. Kaikki Mateuksen värit, muodot ja kuvioinnit sopivat loistavasti keskenään.Perhoskulho 12cm 
Perusmallin lautanen 25cm 

Perusmallin lautanen 25cm Jumbomuki 60cl 


Pitsikuvioitu kannu 120cl 

Pitsikuvioitu muki 30cl

Cilla'sin valikoima lähtee liikkeelle neljällä värillä. Hiekan- ja harmaanväriset astiat luovat pohjan mallistolle. Kevät- ja kesäkauteen tuodaan pirteää väriä turkoosilla ja kirkkaalla keltaisella. Valikoimassa on perusmallisia lautasia ja -mukeja, pitsikuvioituja mukeja ja -lautasia sekä perhoskoristeltuja vateja, -lautasia ja -mukeja. Kaikki astiat ovat konepesun kestäviä.

Cilla's webshopissa pidämme myös halutessasi kirjaa Mateus ostoksistasi. Tämän perusteella osaamme suositella ystävillesi ja perheellesi juuri oikeita tuotteita sinulle lahjaksi. Mikä voisi olla kätevämpää, lahjalista on aina ajantasalla ja lahjatoiveet mietitty pitkäksi ajaksi eteenpäin!

En malttaisi odottaa kuulevani kommenttejanne Mateuksesta. Puhutteleeko muotokieli ja värit sinua? Entä onko Mateus jo entuudestaan sinulle tuttu? Onko sinulla useita eri astiastoja käytössäsi vai oletko vannoutunut yhden sarjan kerääjä?  Kaunista sunnuntaita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Nämä astiat iskevät kyllä minuunkin aika kovasti - ihania! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna kommentistasi! Kivaa kuulla, että uppoavat sinunkin esteettiseen maailmaasi! :)

  VastaaPoista
 3. Hei vaan Cillas sinulle. Tuote on minulle tuttu kylläkin. Omistan jo jonkun pitsi mukin ja pieniä mukeja (espresso jne). Pari Sahara sarjan iso kuppia sekä tulossa neljä keskikokoista pitsilautasta ja tietty kaikki eri värejä. Nyt vasta huomasin, että niitä saa täältäkin. Olen hankintanut tehnyt Ruotsista verkkokaupan kautta jota paljon suosin. Onko Teiltä mahdollista ostaa verkon kautta tai tilisiirtona. Toki mielelläni aina kotimaista kannatan. Mateus sarja on loistava. Olen kerännyt kotimaista sarjaa, mutta keskeytin niiden valmistuksen siirryttyä kaukoitään. Mateus on tietty Ruotsalaista designia, mutta tehdään käsityönä Portugalissa ja se on hyvä. Jatkossa aion vielä hankkia lisää Mateus sarjaa ja ennenkaikkea myös kaunis esillepano on ihanaa. Astioita meillä on paljon, mutta lähinnä sitten isoäidin perintöä jotka löytävät tiensä juhlapöytään. Mateus enemmän jatkuvassa käytössä ja on ihana kesällä terassilla. Terveisinä kaikille Mateus astioiden ystäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset viestistäsi ja terveisistä! Mukavaa saada kuulla käyttökokemuksia ja tunnelmia Mateuksen ystävältä! :) Mateuksen kauneus tuo paljon iloa arkeen ja sen monipuolisuus värien ja mallien suhteen hämmästyttää minuakin jatkuvasti.

   Ruotsista asti ei kannata tilata, kun meiltä saa näitä myös tilattua. Jos valikoimissamme ei ole toivomaasti mallia tai väriä, koetamme saada sen hankittua. Meille voi laittaa sähköpostia osoitteeseen: info@cillas.fi ja valikoimaa voi käydä katsomassa täällä: http://www.cillas.fi/category/25/mateus. Verkkokaupasta voi suoraan pankki- tai luottokorttimaksulla.

   Kaunista elokuun loppua ja tervetuloa asiakkaaksemme!

   Poista