tiistai 23. huhtikuuta 2013

Unelmien Avelia

Kävin viime viikolla tutustumassa Sisustusliike Aveliaan Turun Käsityöläiskadulla. Avelia on avattu puolitoista vuotta sitten. Idea Aveliasta kyti omistajansa, Marin mielessä lähes 10 vuotta. Päätös syntyi kuitenkin nopeasti, parissa tunnissa.

Avelia on pullollaan ihanuuksia!

Mari muistelee pohtineensa kaupan avaamista miehelleen eräänä lauantai-iltapäivänä. Mies oli sopivasti tietokoneella ja löysi samantien mielestään sopivan liikepaikan. Torin laidalla ollut liiketila ei kuitenkaan mielyttänyt Maria. Hän sanoi, että sisustusliikkeeseen pitää päästä autolla oven eteen!

Pari tuntia myöhemmin ystävien kanssa illallisella selvisi, että ideaali liiketila oli juuri vapautumassa. Asiasta löytiin kättä päälle samantien ja Avelian perustamisen juhlamaljat juotiin vielä samana iltana. Mari taisi olla valmis nopeisiin päätöksiin liikeidean pitkän hauduttelun jälkeen.


Energinen ja iloinen Mari!


Mari on koulutukseltaan sisustussuunnittelija ja visualisti. Avelian valikoimassa ja tunnelmassa näkyykin Marin selkeä ja varma oma tyyli. Kaikki tuotteet sopivat todella kauniisti keskenään ja niillä saa helposti luotua tyylikkäitä kokonaisuuksia kalusteista sisustuksen pienimpiin yksityiskohtiin saakka.

Kauppa oli täynnä kauniita koreja ja lyhtyjä sekä hyviä sisustusideoita!


Mari tarjoilee tulevana kesänä salaattia tästä kulhosta.

Lemmikin siniset Tolix -jakkarat kauniin keraamisen ruukun kaverina. 

Todella kauniita lampaantaljoja sekä rustiikkisia puulaatikoita ja -jakkaroita. 

Ranskalaiset Tolix-tuolit ovat Marin tuotevalikoiman keskeisimmässä roolissa. Tolix-tuolien ikonia, A-tuolia on valmistettu vuodesta 1934. Tuolisarjan historia ulottuu ensimmäisen maailmansodan jälkeisiin aikoihin. Xavier Pauchard (1880-1948) oli galvanoinnin pioneereja ja hän ulotti tekniikan myös teräskalusteisiin. Hän rekisteröi Tolix -tuotemerkin vuonna 1927.

Tuotteita valmistettiin aluksi toimistojen, sairaaloiden ja kahviloiden käyttöön. Tänä päivänä yritys valmistaa yli 20 erilaista tuolimerkkiä viimeisimpiä valmistusmenetelmiä hyödyntäen. Desing on kuitenkin säilynyt entisellään ja on kopioyrityksistä huolimatta jäljittelemätön. Aidon Tolix -tuolin erottaa helposti korkealuokkaisesta viimeistelystä ja loistavasta ergonomiasta.


Tolix -baarijakkaroita.

Tolix -tuoleja galvanoituna ja maalattuna.


Aveliassa on todella hyvä ja laaja valikoima Tolix -tuoleja. Suosittelen ottamaan Avelian osoitteeksi jos mielit näitä upeita tuoleja kotiisi tai puutarhaasi. Avelian muu valkoima kietoutuu kauniisti Tolixien ympärille. Kalusteet, vuodetekstiilit ja piensisustusesineet sopivat kaikki täydellisesti tuolien henkeen. Aveliassa on myös hyvä valikoima the Organic Companyn kylpy- ja keittiötekstiilejä. Nämä ihanuudet tuntuivat olevan enemmän kuin kotonaan Avelian hengästyttävän kauniissa miljöössä.

Ai niin, Aveliaan muuten pääsee kuin pääseekin autolla ihan oven eteen. Se on hyvä se, sieltä nimittäin tuskin koskaan pääsee tyhjin käsin ulos!

The Organic Companyn keittiöpyyhkeet olivat esillä kivassa juuttikassissa!
Pirteät pinkit ja punaiset Tolix -jakkarat sopivat kauniisti the Organic Companyn
tummanharmaiden tekstiilien kanssa!1 kommentti:

  1. no huh huh...kyllähän noita kauppoja riittää....ja riittäää....

    VastaaPoista