tiistai 30. huhtikuuta 2013

Iloista vappua!

Täällä odotellaan lapsia koulusta kotiin, jotta päästään aloittamaan kodin vappukoristelut. Kuuntelen parhaillaan Bassoradion Jaakon vappulähetystä ja tunnelmat on enemmän kuin kohdallaan!

Vappuruokien kanssa meinaan ottaa tänä vuonna iisisti. Teemaksi on muotoutumassa ruokaretroilu ysärihenkeen. Silloin tuli vietettyä, vappuvieraaksi saapuvan ystävättäreni kanssa melko hulvattomia vappuja.

Hortensiat pääsivät vappuun sopiviin alusastioihin.

Illalla meinasin grillata tonnikalaa ja tarjota sen kanssa Keittiöelämää Culinaria -postauksen yhteydessä julkaisemaani sitruunapastaa. Jälkiruoaksi sopii Vatsasekaisin Kilinkolin -blogin valkosuklaapannacotta.

Nuoruusvuosien vappuina (ja aika usein muutenkin) tehtailtiin caipiroskaa, pienet puiset "roscanuijat" kuumina. Kauppakassin sisältö koostui usein paketillisesta puurohiutaleita ja jättipusillisesta limejä. Retrohenkiseksi viininiksi sopii itseoikeutetusti Chardonnay. Uusia ja mielenkiintoisia Chardonnayta löytyykin kivasti Alkosta. Kuvassa yksi tämän kevään uutuuksista.Vappupäivän brunssin kanssa meinasi jäädä suunnitelmat viime tippaan. Ei hätää! Käynti Roinisilla Hakaniemen Kauppahallissa pelastaa aina pulasta. Brunssipöytään löytyi Rezén -leipomon maalais- ja saksanpähkinäleivän kaveriksi artisokka-tryffelitahnaa, pestoa ja perinteistä tomaatti-basilikakastiketta. Katsotaan mitä näistä syntyy huomisen aamun tiimityöskentelyn tuloksena. Jaakon levylautasella on parhaillaan  Womack & Womackin teardrops. Taitaa mennä 80-luvulle asti, mutta ei haittaa. Hyvin sopii vapputunnelmaan. Pirskahtelevan iloista vappua kaikille teille ihanaisille. Syökäähän hyvin ja nautiskelkaa vapputunnelmasta lähimmäistenne kanssa.

2 kommenttia: