torstai 18. huhtikuuta 2013

Halloumi-kasvispata

Yksi uudenvuodenlupauksistani oli huolehtia perheeni terveellisemmästä ravitsemuksesta. Epäterveellisemmästä päästä se taida olla nytkään, mutta lihan määrää haluaisin vähentää. Tämä olisi fiksua myös ekologisista syistä.

Lihattomuus ei meillä suinkaan tarkoita tiukkaa kasvisruokavaliota. Juustoja, kanamunia ja kermaa käytetään ruoanvalmistuksessa. Ulkomaalaiset blogit julistavat Meatless Monday -postauksiaan. En taida uskaltaa sitoutua toteuttamaan lihattomuutta juuri jokaisena maanantaina, mutta yritän listätä selvästi niiden määrää perheemme ruokailussa.

Söimme maanantaina lämmintä halloumi-kasvispataa. Simppeli ja nopea ruoka sai alkunsa Elle Mat & Vin -lehden reseptistä. Herkullinen pataruoka, jonka makumaailmaa sävyttävät halloumijuusto ja kaprikset tosi kivasti.


Lämmin halloumi-kasvispata
4:lle

1pkt halloumijuustoa
1 kesäkurpitsa
10 herkkusientä
1/2 purjoa tai pari kevätsipulia
tilkka oliiviöljyä
1tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2-3 rkl kapriksia
1tl kasvisliemijauhetta tai 1/2 kuutio
1tl sambal oelekia
basilikaa tai oreganoa

Leikkaa halloumijuusto suurehkoiksi kuutioiksi. Paahda kuutiot kuivalla paistinpannulla kullanruskeaksi. Leikkaa kesäkurpitsat ensin pituussuunnassa puoliksi ja puolikkaat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Paloittele herkkusienet joko puolikkaiksi tai neljään osaan koosta riippuen. Halkaise ja puhdista purjo huolellisesti. Leikkaa purjo puolikuun muotoisiksi renkaiksi. Silppua tuoreet yrtit pieneksi.

Lämmitä tilkka oliiviöljyä kasarin pohjalla. Lisää kesäkurpitsat ja herkkusienet. Kuullota näitä hetki pannulla. Lisää myös purjosipuli ja anna ainesten hauta kannen alla, keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit, sambal oelek, kasvisliemijauhe ja kaprikset. Keitä vielä noin 5-10 minuutin ajan tai kunnes kesäkurpitsat ja herkkusienet ovat pehmeitä ja kypsiä. Lisää lopuksi esipaistetut halloumikuutiot ja yrtit. Sekoita ja tarkasta maku. Lisää merisuolaa ja mustapippuria halutessasi.

Energistä torstaita kaikille. Minä hyppään autoon ja hurautan tsekkamaan onko Turku vielä paikallaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti