maanantai 22. huhtikuuta 2013

Oopsiet

Kaikenlaiseen sitä tuleekin törmättyä. Nämä oopsiet tulivat vastaan Bon Appetit -ruokalehden nettisivuilta. Ne eivät oikeastaan ole leipää, vaan paremminkin korviketta. Raaka-aineena on ainoastaan kananmunia ja tuorejuustoa. No okei, on niissä psylliumiakin. Mutta ei vehnäjauhoja, eikä muitakaan viljatuotteita.


Oopsieta mainostetiin lehdessä hiilarittomana leipänä. Sitä suositeltiin leipähimon riivaamille karppaajille. Minä en karppaa, mutta olen halukas kokeilemaan kaikkea uutta ja mielenkiintoista. Oopsiet putosivat hyvin myös nälkäiselle siipalle ja jälkikasvulle. Reiluilla päällisillä viimeisteltynä tosin. Mangopuinen leipälauta ja turkoosi jumbomuki ovat webshopin valikoimista: Cilla's feel good webshop.




Minäkin voisin syödä tällaisen vaikka aamupalaksi, jolloin tiedän elimistöni tykkäävän proteiinipitoisesta ruoasta ylettömän hiilaritankkauksen sijaan. Maku on yllättävän runsas. Tuorejuuston ja keltuaisten rasvaisuus antaa leipäsille kivasti makua.

Mitäs sinä sanot näistä? Oletko tehnyt näitä joskus ja mitä pidit mausta?


Oopsiet
6 isompaa tai 8 pienempää

3 kananmunaa
100g Philadelphia -tuorejuustoa
0,5tl psylliumkuitua
ripaus hyvää merisuolaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota kaksi kippoa ja erottele valkuaiset toiseen ja keltuaiset toiseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi. Lisää psyllium ja merisuola. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon varovasti. Pyri säilyttämään taikina mahdollisimman kuohkeana.

Laita leivinpaperi uunipellille. Jaa taikina pieniksi keoiksi leivinpaperille. Tasoita keot lusikalla leipäsiksi. Paista noin 20 minuutin ajan tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Säilytä jääkaapissa.

Energistä kevätviikkoa kaikille!



9 kommenttia:

  1. Tuo mangopuinen lauta on kyllä tajuttoman kauniin värinen!

    VastaaPoista
  2. Heippa,

    mistähän noita phylliskuituja saa, ihan normikaupastako?

    Kiitos etukäteen!

    Yst. Myy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Myy, psylliumia myydään ihan perusmarketeissa. Tyypillisesti löytyy leivinjauheen kokoisesta ja näköisestä pahvisesta purkista gluteenittomien jauhojen luota. Kiitos kun kävit visiitillä blogissa! :)

      Poista
  3. Minä olen tehnyt näitä joskus karppausvaiheessa, hyviä "leivänkorvikkeita" ovat kun haluaa luopua liiasta hiilarista!

    VastaaPoista
  4. Hei hienoa, kommentointi padilla toimii pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu Niinuska, tervetuloa takaisin! Harmillista, että sulla on ollut ongelmia kommentoinnin kanssa. Toivottavasti toimii nyt tästä eteenpäin. Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  5. Kuulostaa mielenkiintoiselta viljattomalta vaihtoehdolta, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus. Kiitoksia reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katia, kivaa että kävit kommentoimassa! :)

      Poista