tiistai 13. elokuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 9

Kesä alkaa hiljalleen taittua syyskesän puolelle, mutta vielä on hyvää aikaa grillata ulkona. Sarjan viimeisessä osassa grillataan naudanlapaa. Lisukkeena tarjoillaan edelliseltä päivältä jääneistä perunoista ja tuoreista satokauden kasviksista rakennettua salaattia.

Kiitos mukavasta yhteistyöstä Suvi ja Mika. Toivottavasti tapaamme näissä merkeissä vielä. Projektista ja sen taustoista voi lukea lisää täältä. Toivon myös, että reseptisarjasta syntyi ideoita Cilla's blogin lukijoille. Muistattehan syödä hyvää ja lähellä tuotettua lihaa ja kattaa herkulliset annokset arvoisilleen, kauniille astioille. Ja jos tuntuu ettei aina jaksa kokkailla kotona, on käynti ruokaan intohimoisesti suhtautuvassa ravintolassa paikallaan.Grillattua naudanlapaa, paahdettua 
perunaa ja salaattia


600 g lapaa (mieluiten lavan yläosa = iron steak)
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota naudanlapa huoneenlämpöön ajoissa. Leikkaa lavasta sen yläosa, eli ns. iron steak osa irti. Voit myös käyttää koko lavan.

Hiero suolaa ja mustapippuria huoneenlämpöisen lihan pintaan. Grillaa  lihan pinta kuumalla grillillä. Jatka lihan kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila 59,5 astetta. Kääri liha folioon  ja anna vetäytyä vähintään varttitunnin ajan.

Paahdettua perunaa ja salaattia

Edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä kesäperunoita
Lehtisalaatin ydinosaa, eli sydänsalaattia
Hyvää oliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Paahda grillissä edellisenä päivänä, hyvässä suolavedessä keitettyjä perunoita.
Revi sydänsalaattia ja paloittele retiisiä raikastukseksi. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja merisuolaa myllystä. 

Leikkaa vetäytyneestä lavasta annoskokoisia paloja ja laita kauniisti tarjolle lämpimien perunoiden ja hyvällä oliiviöljyllä maustettun sydänsalaattin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti