Ylikypsä naudanlihakebab
1 kg naudan lapaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
(tuoreita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa, rosmariinia)
Ota naudan lapa ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha kevyesti suolalla ja laita se uunivuokaan. Kuori ja lohko kaksi sipulia, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja lisää sipulit vuokaan Halutessasi voit lisätä mukaan myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia oreganoa ja rosmariinia. Kaada kiehuvaa vettä vuokaan niin, että liha peittyy kokonaan. Kääri folio napakasti uunivuoan päälle ja laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi ja puoleksi tunniksi kypsymään. Anna lihan jäähtyä liemessään.
Kebabsämpylä (voit myös käyttää valmista
leipää kuutioina)
0,25 l kädenlämpöistä maitoa
0,25 pkt hiiva
2 kananmunaa
0,5 dl sokeri
2 tl suola
600 g vehnäjauhoa
60 g huoneenlämpöistä voita pieninä kuutioina
2 kananmunaa
0,5 dl sokeri
2 tl suola
600 g vehnäjauhoa
60 g huoneenlämpöistä voita pieninä kuutioina
Murustele hiiva huoneenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kanamunat ja
sekoita ainekset sekaisin. Lisää vehnäjauhot pienissä erissä taikinaa vaivaten.
Lisää lopuksi pieniksi kuutioiksi
paloiteltu, huoneenlämpöinen voi. Laita sekoitettu taikina jääkaappiin ja anna
kohota yön yli kannellisessa rasiassa.
Leikkaa taikinasta noin 100 g kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja painele
”pitaleiviksi”. Nostata leipiä
huoneenlämmössä puolisen tuntia. Paista 160 asteisessa kiertoilmauunissa noin
12 minuuttia.
Valkosipulimajoneesi
1 kananmuna
1 rkl sinappia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
1½ dl rypsiöljyä
Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi,
valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri. Kaada öljy päällimmäiseksi ja laita
sauvasekoitin pohjaa vasten. Käynnistä sauvasekoitin ja anna emulgoitua muutaman
sekuntia. Kallista sauvaa jolloin se haukkaa lisää öljyä emulsioon. Nosta
varovasti kohti pintaa. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se pienen pieniksi kuutioksi. Sekoita valkosipuli majoneesin joukkoon. Laita majoneesi hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.
Leikkaa jäähtyneet kebabsämpylät ronskeiksi kuutioksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla pieni hetki. Kokoa lautaselle naudan lapaa tomaattia, salaattia,
paahdettuja leipäkuutioita ja valkosipulimajoneesia. Nauti kebabannos kylmän oluen kera kesästä nauttien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti