perjantai 2. elokuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 7

Grilliruokasarjan seitsämännessä osassa grillataan naudan flank steakia, eli kuvelihaa. Sen kanssa tarjoillaan kananmuna-perunsalaattia. Todella kesäinen grilliruoka sopii mainiosti helteisen viikonlopun tarjottavaksi.

Resepti on osa Cilla'sin, Keinuhongan lihatilan ja Ravinteli Huberin yhteiskeitosta, josta on kerrottu lisää sarjan ensimmäisessä osassa: Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 1. Kuvissa käytetyy Mateus-astiat ovat Cilla's webshopin valikoimista: Cilla's Mateus.




Naudan flank steak ja kanamuna-perunasalaatti 

600 g flank steakia
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Varhaisperunoita
Kananmunia
Tilliä

Ota flank steak ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Grillaa hyvä väri lihan pintaan. Jatka lihan kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 59 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään varttitunnin ajan.

Keitä varhaisperunoita ja kananmunia (8minuuttia) valmiiksi.

Kermaviilikastike

1tlk kermaviiliä
Pieni nippu tilliä
½ sitruunan mehu
0,5tl sokeria
1tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä

Hienonna tilli ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään sekaisin. Jätä kastike tekeytymään jääkaappiin.

Leikkaa juuri keitetyt varhaisperunat puoliksi ja murskaa kananmunat reiluina paloina perunoiden sekaan. Mausta tillillä. Annostele lautaselle naudan flank steakia, kananmuna-perunasalaattia ja kermaviilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti