tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kylmäuutettu jäätee

Ihastuin tähän jääteehen välittömästi. Löysin idean Pinterestistä, mutta lopullista reseptiä piti soveltaa jonkin verran. Teen juju on kylmään veteen uuttamisessa. Raaka-aineiden ravintoarvot säilyvät paremmin ja maku on raikkaampi.

Suurinta roolia teessä näyttelee Yerba Mate, joka on Etelä-Amerikan maissa kasvavan puun lehdistä kuivattua yrttimäistä raaka-ainetta. Yerba Mate on erittäin suosittu piristävien ominaisuuksien vuoksi. Olen kuullut sitä nimitettävän myös krapulajuomaksi, juurikin sen piristävän ja mieltä kohottavan vaikutuksien takia. Guarani-intiaanien väitetään suoriutuneen pitkistä vaelluksista Yerba Maten avulla.

Yerba Mate sisältää myös paljon hyödyllisiä ravintoaineita ja runsaasti kofeiinia ja sen kaltaisia aineita theobrominea ja theophyllinea. Näiden yhdistelmästä syntyy piristävä ja mieltä kohottava vaikutus, kuitenkin ilman pelkästä kofeiinista aiheutuvaa levottomuutta tai vatsaoireita. Theobrominea on myös suklaassa ja se juuri luo hyvän olon tunnetta. Yerba Matea ei suositella raskaana oleville, eikä imettäville äideille. Sitä löytyy yleisesti luontaistuotekaupoista myös netissä. Luomulaatuistakin saa jo kivasti tänä päivänä.

Yerba Maten maku on melko yrttinen ja vähän vihreään teehen vivahtava. Lisäsinkin lopulliseen juomasekoitukseen hieman agavesiirappi karvasta makua taittamaan. Makua antavat myös inkivääri ja kaffirlimetinlehti. Täydellistä hellepäivän luonnollista energiajuomaa. Suosittelen kokeilemaan!Kylmäuutettu jäätee

1l kylmää vettä (lähdevesi olisi ideaali)
3rkl luomu Yerba Matea 
2cm kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna 
ja ohuehkoksi siivuiksi siivutettuna
3 kuivattua kaffirlimetinlehteä

1-3rkl agavesiirappia
Kylmää vettä

Laita raaka-aineet puhtaaseen kannuun, sekoita ja jätä kannu jääkaappiin uuttumaan yön yli. Siivilöi juoma ja sekoita agavesiirappi joukkoon. Lisää kylmää vettä kunnes saat sopivan vahvuisen teejuoman. Tarjoile jääkuutoiden kanssa.

Nautiskelin teetä tässä postausta kirjoittaessani ja en malta olla vielä kertomatta yhtä huomiota. Mieliala on ollut yläviritteinen tänään muutenkin (kiitos naapurille aamulenkkiseurasta ja ystävättärelleni visiitistä), mutta tyttöjenhuoneessa olen saanut juosta jo pari kertaa. Taitaa olla melkoinen diureettikin tuo jääteesekoitus. Saiskohan tästä kick startin kesäkilojen karistukselle? Iloistaa päivää kaikille teille myös!


2 kommenttia:

  1. Oih, onpa jännän ja herkullisen kuuloinen. Kokeiltavien listalle menee, kiitos. :-) Toivotaan elokuulle lämpimiä jääteen nauttimis-päiviä. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maiju! Toivotaan juu että tätä saataisiin nautisekella vielä tovi ennen kuumien totien ja glögien rynnistystä. :) Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista