lauantai 6. heinäkuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 1


Mitä tapahtuu, kun Keinuhongan lihatilan energinen yrittäjä, Tampereen kulinaristisen maailman ykkösvaikuttaja ja life style webshopin omistaja lyövät hynttyyt yhteen? Syntyy sävelet yhdeksälle uudenlaiselle ja näyttävälle grilliruoalle. 


Keinuhongan lihatila sijaitsee Padasjoella ja sen kasvattaman rotukarjan kasvatuksessa ei säästellä rakkautta ja hyvää ravintoa. Lopputuloksena on erittäin korkealuokkainen, maukas ja lähellä tuotettu lihatuote. 

Tilan yrittäjä ja Suvimarjan Lifestyle Puodin pitäjä Suvimarja Siljander kertoo, että lihakauppa käy hyvin ja sisä- ja ulkofileet sekä paistit viedään lähes käsistä. Tavoitteena oli kehittää muiden ruhonosien lihoista mielenkiintoisia reseptejä. Tiesittekö muuten, että kokeilemalla erilaisia lihoja eri ruohonosista, syntyy usein jopa fileetä maukkaampi lopputulos?  

Tampereella sijaitseva Ravinteli Huber on puhdasverinen, perinteinen pihviravintola. Sen keittiössä kiinnitetään erityistä huomiota lihan kypsentämiseen. Valmistuksessa käytetään asteen kymmenyksien tarkkuuksia ja sous vide -kypsennystä, joiden avulla paksumpikin liha saadaan kypsymään tasaisesti luun viereen asti. Lihasta saadaan kaikki mahdollinen maku ja mureus irti. 

Toinen ravintolan omistajista ja tamperelaisen ruokamaailman vahva vaikuttaja Mika Roito pisti oman osaamisensa peliin ja kehitti grilliannosten reseptit. Tavoitteenamme oli myös Cilla's ideologian mukaisesti tuoda iloa arkeen kaunniimman kattauksen ja esillepanon ansiosta. Annokset kuvattiin Cilla's webshopin valikoimista löytyvillä Mateuksen astioilla ja the Organic Companyn kattaustekstiileillä.Flank steak, paahdettu paprikasalsa 
ja versoja 

600 g flank steak

Ota flank steak huoneenlämpöön ajoissa. Hiero suolaa ja mustapippuria lihan päälle. Grillaa hyvä väri lihan pintaan. Jatka lihan kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 59 astetta. Kääri liha folioon  ja anna vetäytyä vähintään varttitunnin ajan.

Paprikasalsa

1 keltasipuli
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa
Pieni kourallinen tuoretta korianteria
2 punaista suippopaprikaa (tai 1 iso punainen paprika)
1 keltainen paprika 
Koristeeksi ja vehreyttä tuomaan saatavilla olevia versoja, 
yrttejä ja pienikokoisia salaatinlehtiä. 

Leikkaa sipulit suikaleiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Sekoita sipulit, valkoviinietikka, sokeri ja suola keskenään ja anna maustua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.

Leikkaa paprikat puolikkaiksi ja poista siemenkodat ja kannat.  Grillaa paprikoita nahkapuoli alaspäin, kunnes mustuvat. Laita paahdetut paprikat kulhoon tuorekelmun alle. Anna tekeytyä hetki ja poista niiden kuori.

Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi ja sekoita sipuliseokseen. Mausta halutessasi korianterilla. Sekoita ainekset. Anna salsan viiletä ja tekeytyä vielä jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Siivuta liha annospaloiksi ja kokoa paprikasalsasta ja lihasta kaunis annos ja koristele se erilaisilla versoilla ja yrteillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti