Juttusarja on osa Keinuhongan lihatilan, Ravinteli Huberin ja Cilla'sin yhteistyötä. Lue täältä lisää yhteistyöprojektistamme: parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 1. Annoskuvissa käytetyt Mateus-lautaset ja the Organic Companyn kangasservetit löytyvät täältä: Cilla's feel good webshop.
Naudan flank steak ja
kurkkurelishi
600 g flank steakia
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Ota flank steak ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha merisuolalla
ja mustapippurilla. Grillaa hyvä väri
lihan pintaan. Jatka lihan kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 59
astetta. Kääri liha folioon ja anna
vetäytyä vähintään varttitunnin ajan.
Kurkkurelishi
3 avomaan kurkkua
Ripaus merisuolaa
Pari oksaa minttua
1 limen kuori
Barbecue-etikkaa tai valkoviinietikkaa
Oliiviöljyä
Kuori kurkut, leikkaa ne reilun kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele vähän suolaa niiden päälle. Grillaa kuoritut kurkkukuutiot nopeasti hiilloksen
alkuvaiheessa tai kuumalla kaasugrilillä. Leikkaa basilikan lehdet hellävaraisesti pienemmiksi. Sekoita basilikat, raastettu limenkuori ja etikka keskenään. Anna
kurkkukuutioiden jäähtyä ja lisää minttumausteseos kurkkukuutioiden päälle. Anna relishin tekeytyä pieni hetki ennen tarjoilua.
Kokoa lautaselle naudan flank steakia ja kurkkurelishiä. Koristele annos kesäisillä kasviksilla, kuten retiisillä. Nauti kesästä iloiten!
Mikä tuo flank steak on suomeksi? Välillä on ihmeissään näitten lihapalojen nimien kanssa :) Sirloinin ja tenderloinin sentään tiedän.
VastaaPoistaMoikka Campa! Minä olen melkoisen noviisi näissä erikoisemmissa ruohonosissa, kun se oli tuo keittiöguru Mika Roito, joka pisti lihat paloiksi tässä projektissa. Kuveesta ja kuvelihasta tunnutaan puhuttavan yleisimmin. Onko sulla hyviä nimiehdotuksia? Etkös se sinä ollut joka lanseerasi nyhtö -nimen? :) Kiitos vaan osuvasta nimestä, jonka minäkin olen jo ominut täysillä käyttööni!
VastaaPoistaTämä on ollut viimeaikoina kova hitti varsinkin fitness-piireissä juurikin tuon alhaisen rasvapitoisuuden takia. Oletkos kokeillut sitä?