Ylikypsä naudanlapa, tuore-kimchi ja hoisinkastike
1 kg naudan lapaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
(tuoreita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa, rosmariinia)
Ota naudan lapa ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha kevyesti
suolalla ja laita se uunivuokaan. Kuori ja lohko kaksi sipulia, kuori ja
paloittele valkosipulinkynnet ja lisää sipulit vuokaan Halutessasi voit lisätä
mukaan myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia oreganoa ja rosmariinia. Kaada
kiehuvaa vettä vuokaan niin, että liha peittyy kokonaan. Kääri folio napakasti uunivuoan päälle ja
laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi ja puoleksi tunniksi kypsymään. Anna
lihan jäähtyä liemessään.
Hoisinkastike
350 g maapähkinävoita
3 dl soijakastiketta
20 tippaa Tabasco Habaneroa tai tavallista Tabascoa
2 valkosipulinkynttä
100 g muscovadosokeria
0,5 dl seesamisiemenöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
pieni noin 1cm:n kokoinen pala inkivääriä
suola, pippuri
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi kastikkeeksi. Kastiketta tulee reilusti, mutta se säilyy jääkaapissa noin viikon ajan ja on moni käyttöinen liharuokien ja wokkien maustekastike.
Grillaa lihaan kaunis väri pintaan ja siirrä pala kattilaan,
muhenna rakenne rikki ja lisää hoisinkastiketta maustamaan lihaa.
Kimchi (tuoreversio)
½ kiinankaalia
1 omena
1 porkkana
4x4cm inkivääriä
3 retiisiä
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
ripaus suolaa
Hienonna kaikki raaka-ainekset reiluiksi paloiksi ja
suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään
vähintään kahdeksi tunniksi.
Kokoa lautaselle hyvin kypsynyttä lapaa ja tuore-kimchiä. Ota kyytipojaksi kylmä lager-olut, pistä kesäistä musiikkia soimaan taustalle ja nautiskele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti