torstai 18. heinäkuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 4

Keinunhongan lihatilan, Ravinteli Huberin ja Cilla'sin yhteisessä grillimenussa neljäntenä vaihtoehtona tarjoillaan ylikypsää, hoisinkastikkeella maustettua naudanlapaa ja tuore-kimchiä. Tämä maukas annos sopii hyvin myös isomman ryhmän ruokkimiseen. Yhteistyöhankkeesta voit lukea lisää täältä:  klik.




Ylikypsä naudanlapa, tuore-kimchi ja hoisinkastike 

1 kg naudan lapaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
(tuoreita yrttejä, kuten timjamia, oreganoa, rosmariinia)

Ota naudan lapa ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha kevyesti suolalla ja laita se uunivuokaan. Kuori ja lohko kaksi sipulia, kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja lisää sipulit vuokaan Halutessasi voit lisätä mukaan myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia oreganoa ja rosmariinia. Kaada kiehuvaa vettä vuokaan niin, että liha peittyy kokonaan.  Kääri folio napakasti uunivuoan päälle ja laita se 150 asteiseen uuniin kolmeksi ja puoleksi tunniksi kypsymään. Anna lihan jäähtyä liemessään.

Hoisinkastike

350 g maapähkinävoita
3 dl soijakastiketta
20 tippaa Tabasco Habaneroa tai tavallista Tabascoa
2 valkosipulinkynttä
100 g muscovadosokeria
0,5 dl seesamisiemenöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
pieni noin 1cm:n kokoinen pala inkivääriä
suola, pippuri

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi kastikkeeksi. Kastiketta tulee reilusti, mutta se säilyy jääkaapissa noin viikon ajan ja on moni käyttöinen liharuokien ja wokkien maustekastike.

Grillaa lihaan kaunis väri pintaan ja siirrä pala kattilaan, muhenna rakenne rikki ja lisää hoisinkastiketta maustamaan lihaa.

Kimchi (tuoreversio)

½ kiinankaalia
1 omena
1 porkkana
4x4cm inkivääriä
3 retiisiä
2 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
ripaus suolaa


Hienonna kaikki raaka-ainekset reiluiksi paloiksi ja suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
  
Kokoa lautaselle hyvin kypsynyttä lapaa ja tuore-kimchiä. Ota kyytipojaksi kylmä lager-olut, pistä kesäistä musiikkia soimaan taustalle ja nautiskele!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti