Ylikypsä rotukarjan
ribs ja perinnetomaattisalaatti
2 kg naudan kylkipaloja, eli ribsejä
1,5 l Coca Colaa
3 dl soijakastiketta
2 rkl worchestershire-kastiketta
(Suolaa, väkiviinaetikkaa)
Laita luulliset kylkipalat uunivuokaan. Sekoita Coca Cola,
soijakastike ja worchestershirekastike ja kaada seos kylkipalojen päälle. Peitä vuoka tiiviisti foliolla. Hauduta lihoja
95 asteisessa uunissa yön yli. Anna jäähtyä liemessään. Nosta jäähtyneet ribsit
kylmään ja keitä haudutuslientä kasaan kunnes sitä on jäljellä 2½ dl. Mausta
tarvittaessa suolalla ja tilkalla etikkaa.
Hiero kylkipalojen pintaan öljyä ja vähän suolaa. Grillaa
lihan pinta kuumalla grillillä haudutusliemellä valellen. Liemen valelun ansiosta
kylkipaloihin tulee hyvämakuinen, karamellisoitunut pinta.
Perinnetomaattisalaatti
0,5kg erilaisia tomaatteja
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl sokeria
Ripaus merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Kourallinen minttua ja basilikaa
Leikkaa tomaatit siivuiksi ja lohkoiksi, käytä
mielikuvitustasi eri tomaattilajien kohdalla. Leikkaa yrtit hellästi pieniksi.
Sekoita ainekset keskenään ja jätä salaatti tekeytymään.
Voit käyttää versoja koristamaan annosta – mausta suolalla
ja oliiviöljyllä.
Kokoa ribseistä ja salaatista kaunis annos ja nautiskele kesäisellä mielellä ystävien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti