perjantai 12. heinäkuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 3


Tämä postaus on jatkoa Keinuhongan lihatilan, Ravinteli Huberin ja Cilla'sin kesäiselle yhteistyöhankkeelle. Aikaisemmat postaukset ja reseptit löytyvät täältä: osa 1 ja osa 2.


Kolmannessa annoksessa tarjoillaan huolellisesti valmistettua entrecôtea papusalsan kanssa. Mehevä makuyhdistelmän viimeistellään grillatuilla terttutomaateilla. Annos tulee kauniisti esille Mateuksen harmaalta osterilautaselta ja punaviinilasiksi sopii täydellisesti Riedelin O-sarjan Cabernet viinilasit. Nämä jalattomat viinilasit sopivat tiskikoneen kestävinä muutenkin kesäisen huolettomaan kattaukseen. Astiakauppaan pääset täältä: Cilla's / katetaan kauniisti.Grillattu rotukarjan entrecôte, papusalsa ja grillatut terttutomaatit

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmistele ensin papusalsa ja jätä se maustumaan jääkaappiin. Grillaa tomaattitertut hiilloksen alkuvaiheessa ja liha vasta viimeiseksi. Jos käytätä kaasugrilliä, voit grillata tomaatit lihan grillauksen yhteydessä grillin reunalla. 

750 g rotukarja entrecôte

Halkaise liha pituussuunnassa tasaisemman kypsyyden saamiseksi. Suolaa ja pippuroi huoneen lämpöiset entrecôte palat. Grillaa hyvä väri lihan pintaan ja siirrä palat uuniin, kunnes sisälämpötila
on 59 astetta. Anna vetäytyä foliossa vähintään varttitunnin ajan. Leikkaa liha kauniiksi siivuiksi.

Papusalsa

2tlk papusekoitusta
Kourallinen basilikaa
Loraus oliiviöljyä
Valkoviinietikkaa
Ripaus suolaa

Sekoita varovasti leikatut basilikat ja mausteet papujen kanssa sekaisin. Anna tekeytyä vähintään tunnin ajan jääkaapissa.

Grillattua terttutomaattia

Terttutomaattien oksia


Pistele tomaatteihin terävällä veitsenkärjellä pieniä reikiä. Grillaa tomaattitertut nopeasti hiilloksen alkuvaiheessa tai kuumassa kaasugrillissä.

Annostele lautaselle ensin papusalaattia ja asettele entrecôte-siivut ja terttutomaatinoksa papusalsan päälle. Nautiskele heinänoksa korvan takana kesästä riemuiten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti