torstai 11. heinäkuuta 2013

Laventeli ruukussa

Palasimme parin päivän mittaiselta mökkilomalta ja en malttanut olla pysähtymättä hetkeksi ihastelemaan laventelin kauneutta. Violetin kukan ja harmahtavan vihreän lehdistön yhdistelmä on mielestäni vastustamaton.  Sitä pitää myös muistaa tuoksutella. Kesän pieniä nautintoja parhaimmillaan.



Violetinvärisen ruukun olen ostanut kukkakaupasta muutama vuosi takaperin laventeliruukuksi. Keväällä ruukkuun hankittu laventeli oli jo kukintansa päättänyt ja rehehtanut isoksi pehkoksi. Istutin sen maahan syksyistä sadonkorjuuta odottamaan. Hortensia alkaisi olla myös uudistamisen tarpeessa.

Uusi, kukintaansa aloitteleva laventeli löytyi naapurista, oman kylän K-supermarketista. Pitääkin antaa ihan kunniamaininta K-kaupoille tuoreiden kukkien ja ruukkukasvien valikoimasta. Monesti ovat pelastaneet pulasta myös leikokukkien kanssa.


Meidän pesue suuntaa tänään serkkujen kanssa Korkeasaareen. Kuopus laulelee parhaillaan takavasemmalla: "tänään mennään korkeasaareen, korkeasaareen ja korkeasaareen ja sitten mä menen eskariin, eskariin ja eskariin ja sitten mä menen eläkkeelle, eläkkeelle ja eläkkeelle koko päiväksi".

Iloista ja laventelintuoksuista torstaita kaikille!

P.S. Muistattehan L:a Bruket huulivoiteen arvonnan täällä: klik. Vielä ehtii hyvin osallistua ja vinkata kavereillekin arvonnasta.



9 kommenttia:

  1. Joka kevät ostan laventelin...tykkään siitä tosi paljon....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laventeli vie menessään kauneudellaan ja taitaa siihen liittyä vähän kaipausta eteläisimmille maillekin. Mukavaa loppuviikkoa Irmastiina! :)

      Poista
  2. Kaunis on ja nätit ruukut. Ostin meille pitkävartisen laventelin jonka nimeä en muista, mutta koko terassi tuoksuu ihanalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Varretut laventelit ja rosmariinit tuntuu olevan nyt tosi pop. Laitoitko omasi koriiin? Minusta nuo sopivat hienosti betoniruukkuihin, paperipusseihin ja erityisesti punottuihin koreihin. Nautitaan kesästä ja tuoksuista! :)

      Poista
  3. Ihana tuo laventeli ja ruukku on kaunis! :) Hmm pitäisiköhän ostaa vielä itsellekin loppukesäksi, jos vielä joku paikka niitä myisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa Petra kommentistasi ja kehuista! :) osta ihmeessä, jos saat vielä käsiisi. Tuo K-supermarketin erä meni samointein käsistä. Yritän muistaa kuivata oksat kauden lopuksi. Niistä saa käteviä liinavaatekaapin raikastuspusseja! :)

      Poista
  4. Laventeli on minunkin suosikkini, kasvina, vaalean kalan ja joidenkin kasvisruokien mausteena, saippuassa ja ihoöljyissä. Nuuhkis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Luimupupu! Kiitos kun kommentoit laventelin käytöstä mausteena. Se ei ole kovin yleinen Suomessa ja meinaa unohtua helposti. Herkullista loppuviikkoa ja jännittäviä hetkiä Tour de Francen parissa ja Hei heiiiii (onkohan se se sama setä vielä selostamassa, joka lopetti aina noihin sanoihin?)! :)

      Poista
    2. Ranskalaisilta minä olen laventelilla maustamisen oppinut. Täällä kotona pitää olla vähän tarkkana, sillä osa lajikkeista ei kai sovellu ruokaan vaan paremmin hajusteeksi.
      Kyllä se Peter Selin vielä selostaa, ihan paras ;).
      Hei, heiiii!

      Poista